Care-i adevărul adevărat?

Am tot zis că mă opresc în a face comentarii politice. Nu pot. Nu-mi mai găsesc liniștea de a citi și de a mă concentra pe scrieri importante.

Totul a pornit de la imaginea luată de la Nassim Haramein, un fizician absolut deosebit pe care îl admir. Priviți și voi.

perspectivă adevăr

Nu știu daca adevarul meu e rotund sau pătrat. Știu că mi se potrivește și admit că s-ar putea ca alții să nu fie de acord. Totul depinde de perspectivă.

Iar ca să exemplific felul meu de a gândi la ultimele evenimente, pot să declar:

– că sunt alături de Cristi Danileț, cel care încearcă să educe tineretul în problemele juridice pentru a crește oameni informați, deranjând sistemul anchilozat,
– că sunt de acord cu Nicușor Dan care încearcă să salveze imaginea unui oraș aproape distrus, cu regretul că i se reproșează chestii care nu depind de el,
și
că sunt în total dezacord cu madam Șoșoacă. Acțiunea ei îmi pare premeditată și destinată obținerii de vizibilitate în presa internațională.

Știți ceva? Spuneți-mi, vă rog, adevărurile voastre. Oare ne potrivim?

PS. care sunt oare adevărurile celor care propun personaje ca Laura Vicol (comisia juridică CDEP, cu trecut în slujba infractorilor), Florin Roman (ministrul digitalizării, plagiator și total nepregătit în domeniu potrivit propriilor declarații), Alexandru Stănescu (cu frate important și absolvent de mecanică agricolă numit șef ANRE) ori madam Firea (toți o știm ce poate) în funcții de decizie? Unde sunt tinerii cu studii?
Nu vreau decât un minim de decență. Se pare că e prea mult.

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la Care-i adevărul adevărat?

  1. Dan zice:

    Problema nu e cu adevărul și cu proiecțiile lui total diferite. E normal, știam că adevărul are multe fețe. știam că trebuie ascultate toate părțile implicate (îți mai amintești de califul Harun Al-Rașid și de vizirul lui?).

    Problema cred că apare cu adevărat abia atunci când cineva stinge lumina și nu mai poți vedea care e adevărul, nici măcar prin prisma proiecțiilor lui limitate. Noi suntem în acel moment în care luminile încep, încet-încet, să se stingă.

  2. Jo zice:

    Tinerii cu studii pleacă în străinătate. 😦 De regulă oamenii cinstiți stau departe de politică. Dacă se încumetă unul, este tras în jos de leprele de care pomeneați. 😦 Sper de zeci de ani de zile să fie altfel. Poate într-o viață viitoare…

    • vax-albina zice:

      Nu pot să mă resemnez. Nu am fost niciodată în vreun partid pentru că nu suport indicațiile prețioase. Ce e cu oamenii ăștia? Cum de susțin minciuna și incompetența? Cum pot dormi liniștiți știind că fură banul public?

  3. ioansperling zice:

    Adevarul nu face umbră ( in Rai e lumina fara sa fie soare)
    Sau altfel spus chiar daca adevarul ar face umbra el este unic și fix ca atare face o singura umbra dintr-o singura pozitie!
    Asta in privinta desenului.
    In privinta politicienilor daca nu le e frica decat de instanta lumeasca isi vor vedea in primul rand de propriul interes! ( la modul general ca habar nu am de cei numiti de tine) Iar tinerii sunt cum ii educam: pana le spunem ca „nu fi prost, profita!” asta si fac!

    • vax-albina zice:

      ””Adevarul nu face umbră”. Frumos spus. Știu și eu o expresie ”când umbrele sunt mari, soarele e la asfințit”. Interpretarea contează.
      Politicienii jură cu mâna pe biblie. Cred că asta e prima lor minciună oficială. Jenibil.

  4. Mugur zice:

    Ar fi să discutăm despre o teorie a conspirației, dar nu am face decât să ne împotmolim în argumente pro și/sau contra, cu adevărurile fiecăruia dintre noi.
    De acord cu Danileț, cu îndoieli în privința lui Nicușor Dan (cam prea tăcut pentru cineva care are argumente solide, cred eu), de acord cu tine în ce o privește pe Firea.
    Tinerii frumoși și liberi, nu se înhamă la căruța politică, pentru că ar trebui să intre în lanțul slăbiciunilor, căci altminteri, pentru supraviețuire, ar trebui să schimbe întreaga clasă politică, aducând în loc doar tineri frumoși și liberi, asemeni lor. Poate voi apuca să văd și asta, deși am mari rezerve.

    • vax-albina zice:

      Soluția ta e să lăsăm să moară toți cei din clasa politică? De moarte bună? Cu averile făcute prin furt lăsate urmașilor care vor face la fel?
      Vezi? De aia îmi place Maia Sandu. Face și nu tace.

      • Mugur zice:

        Nu-i asta soluția. Dacă aș fi mai tânăr și în putere… Dar nu mai sunt ca în ’89, din păcate.
        Nici prin vot nu se face mare lucru, căci contează mai mult cine numără voturile.
        Soluții ar mai fi, dar nu voi deschide aici un astfel de subiect.

  5. Mugur zice:

    P. S. Uitam de Șoșoacă. Eu mă întreb ce caută un astfel de personaj pe scena politică.

  6. Drugwash zice:

    Adevărul nu e ăla din poză, e undeva în afară şi include şi cutia, şi sursa de lumină, şi pe cei ce o rotesc pentru a crea atîtea şi atîtea umbre diferite.
    Think outside the fuckin’ box! 😉

    • vax-albina zice:

      Normal. Ai o propunere? Care e gândul tău dinafara cutiei? Că de avertismente sunt sătulă. 😦

      • Drugwash zice:

        Soluția ta e să lăsăm să moară toți cei din clasa politică?

        Nu să-i lăsăm. Să-i ajutăm insistent.
        Ghilotina, în piaţa mare. Sau orice alt echivalent în eficacitate.
        Dar asta numai după ce manipulatorii luminii au deschis spectacolul. Ca să nu mai aibă cine să-i înlocuiască rapid pe trepăduşii locali – suborganisme modificate genetic întru minciună, profit personal, genocid – cu alţii crescuţi în aceeaşi seră.

        Vor să reseteze Terra şi specia umană? Hai să le arătăm cum se face!

  7. Florin zice:

    Am tot zis că mă opresc în a face comentarii politice. Ați pierde o grămadă de sare și piper care dau farmec vieții.
    L-am vrut pe Nicușor (nu mai votez în București), dar a promis că desființează mafia lui Firea, rețeaua instalată de ea. Nu a prea făcut asta, nu a tăiat în carne vie. Nu-i iese mai nimic tocmai din cauză că are doar funcționari ostili.

  8. Diana zice:

    Judecatorul suspendat o avea intentii bune, dar are si „alunecari” – copiii vor fi mai interesati de „alunecari” (pe care le vor interpreta „dupa posibilitati”) si mai putin de ceea ce vrea sa-i invete despre lege etc. Nu sustin, nu sunt impotriva.
    Nicusor Dan imi este cunoscut, dar… necunoscut in ultimul timp (as zice de nerecunoscut). Nu sustin, nu sunt impotriva (mai ales ca nu locuiesc in Bucuresti).
    Diana Sosoaca. Intrebare: ce cauta o tipa cu asa „faima” sa obtina un interviu cu aceasta senatoare? Cercetand „palmaresul” tipei din Italia as zice ca senatoarea din RO e un politician foarte puternic (ca-i in bine, ca-i in rau, nici nu conteaza in context). Nu sustin, nu sunt impotriva.
    Ceea ce am scris trebuie citit cu „rezerva” – nu urmaresc chestiuni de gen nici la TV si nici pe aiurea, dar unele ajung si la mine.

    • vax-albina zice:

      Draga mea,
      o iau pe rând.
      Cristi Danileț a scos un manual de educație juridică pentru tinerii din liceu. A obținut și introducerea de ore de curs pentru liceeni. Aceștia nu vor mai putea fi păcăliți de magistrați dubioși gen TT. Are și o activitate civică impresionantă.
      Stai așa să trec pe comentarii pentru completare.
      Nicușor Dan nu poate scăpa de piloșii, incompetenții și sabotorii din primărie din motive de legislație defectă. Sper să reziste. E ca apa lină. Sper.
      Despre Șoșoacă doar am citit, la fel ca tine. Am remrcat clar că îi place scandalul și că se admiră non-stop în telefon. Live. Nu e genul meu.

      • Diana zice:

        1. Un lucru bun educatia juridica in licee. E materie optionala, din cate stiu, chiar si la gimnaziu, iar el a editat un ghid de educatie care, poate, e azi acreditat de M.Invatamantului. Partea nasoala cu optionalele este numarul celor care opteaza pentru.
        Banuiesc ca are activitate civica (nu stiu prea multe despre). L-am vazut in cateva ipostaze care nu m-au impresionat: facea scheme de arte martiale (sigur, ii indemna pe oameni la sport, dar goliciunea lui era deranjanta – parerea mea). E, totusi, judecator – dupa ce-l vad la bustul gol (si unul fara patratele!) 😀 aiurea-n tramvai parca-si pierde din prestanta judecatorul.
        2. Ceva de genu’ am scris in al doilea mesaj (la distanta mare de primul din cauza de tehnica) 😦
        3. Nici al meu, pentru ca e prea zgomotoasa. Sunt unii care vor sa „scape” de ea – mi-e indiferent, dar daca tot o fac mi-ar placea sa o faca cinstit, cu legea si adevarul, fara inscenari. Cine e vinovat de ceva (orice!) sa plateasca, dar pe cinstite, cum ar veni – cu adevar, cu probe cu etc..

        • vax-albina zice:

          1. chestia cu bustul gol mă depășește. E posibil ca anumite televiziuni să le promoveze, doar că eu nu le privesc. O să studiez problema 😀 😀
          2. ?
          3. Ai dreptate. Eu sunt subiectivă.

          • Diana zice:

            Pt. 2) am scris intr-un mesaj, mai jos, despre unele dintre motivele posibile care impiedica pe oamenii de buna credinta (politicieni si nu numai) sa rezolve ceva in Ro.
            Se „misca” foarte greu laptopul si pana reusesc sa termin ce am de scris uit ce-am vrut sa zic. 🙂

          • vax-albina zice:

            Am priceput. Mi-a plăcut. ❤

  9. Diana zice:

    Decenta printre cei care se rotesc la „varfurile puterii politice”?! In Ro?! Niciodata (nu in timpul vietii celor mai tineri nepoti ai mei) 🙂
    Orice bune intentii ar avea vreun tanar sau batran care e ales, de populatie, in vreo functie nu va reusi mai nimic… Cei carora le sunt „atacate” interesele sunt organizatti in hoarde si au oameni in toate structurile. Boicotul, defaimarea etc. sunt la ordinea zilei.
    Azi scriu o minciuna despre X, X ma cheama in judecata, castiga. Sunt obligata sa scriu o dezmintire cu privire la ce-am scris si sa o dau la publicat in „marile ziare”. Apa de ploaie! Milioane au citit minciuna – pe care am avut grija s-o rostogolesc – cativa vor citi dezmintirea. Cine a castigat, de fapt? Cel care a mintit sau cel care a dovedit minciuna?

  10. albescu zice:

    Adevărul e că evoluăm într-un cerc vicios. Dacă însă te uiți la moldoveni sau la bulgari realizezi că mai există și speranță. În istoria noastră au existat momente când români școliți în occident au revenit în țară și au schimbat mersul istoriei. Trag nădejde că se va întâmpla acest lucru cât de curând…

  11. Suzana zice:

    In primul rand multumesc pentru amintirea numelui fizicianului care ti-a placut. O sa mai citesc despre el, dar prima impresie este buna, mai ales cand confratii lui ii ignora anumite idei. Am inceput sa observ ca multe idei utile, dar care fractureaza o anumita linie sunt date la o parte. Sunt destule exemple! 🙂
    Cat priveste fondul articolului, tocmai pentru ca ai inceput cu acea imagine, mi se par greu de apreciat anumite lucruri. Aparentele inseala de multe ori, oricat de ‘cald’ ar fi prezentate.
    Cred ca nu numai pentru mine, conteaza mai putin cuvintele, cat mai mult faptele. Daca este sa ma refer la echipa care conduce capitala impreuna cu sectoarele, pot spune ca de multa vreme nu am vazut adunandu-se atata mizerie, ca in ultima vreme. Si nu credeam sa vad cel mai mizerabil ‘market’ de Craciun ca acela de la Universitate, atat cat am putut vedea prin tarcurile instalate.
    Este cel mai fara de lumini Craciun in cartier. In mod normal luminile se aprindeau de 1 Decembrie, sarbatorindu-se si Ziua nationala! Si mai sunt si alte lucruri, dar nu vreau sa te plictisec.
    Daca este sa-mi doresc ceva, este sa pot cu adevarat sa vad Adevarul. Doar ca nu voi descoperi vreun articol despre el, cu certitudine, ci doar trebui sa invat sa fac corect conexiunile, parerea mea!

    Toate cele bune sa fie la tine! 🙂

    • vax-albina zice:

      Mă bucură ideea că îl vei urmări pe Nasssim Haramein. Am aflat multe și multe le-am uitat deja.
      La început a fost imaginea. Abia apoi s-au conturat și niște idei din presa recentă.
      Nu știu dacă mă crezi: nu am fost niciodată într-un târg de Crăciun din motive de aglomerație. Deci habar nu am cum au fost sau cum e acum. E multă lume care doar privește și multă lume care nu are treabă. Nu țin să particip. Nu știu care e ideea lui ND, poate tot cu aglomerația are probleme.
      Când descoperi Adevărul, dă un semn. Eu am cam aflat cum poate fi ascuns. O să povestesc în viitoarea postare, eventual.
      Să fii bine.

  12. Crăciun fericit, ție și prietenilor tăi! 🙂

  13. Suzana zice:

    Craciun cu bucurii si ganduri senine!
    Sanatate si liniste!

Lasă un comentariu