Despre empatie la Dante

Plecăciune autorului. Acesta e omul și blogul preferat. Uneori mă simt atât de proastă încât mi-e jenă să dau ”like”. Mă gândesc, totuși, că timpul nu așteaptă și că e momentul să vi-l spun. Introducerea e pentru ei, dar cuprinsul e pentru noi, pentru cei care îl iubim pe Dante. Acum îl vom putea înțelege. Ușor, ușor.
Admirație și respect.

Laszlo Alexandru

Aș vrea să-i mulțumesc domnului profesor Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, pentru faptul că m-a invitat aici, la acest colocviu foarte onorant. Am ținut legătura cu Domnia Sa cîteva săptămîni, în unele detalii despre expoziția pe care a realizat-o, cu lucrările plastice ale lui Marcel Chirnoagă. Îi mulțumesc domnului Mirel Taloș, președintele Institutului Cultural Român, că ne sprijină în acest demers important pentru cultura română și împletirea ei cu cultura italiană. Îi mulțumesc domnului academician Ioan Aurel Pop că ne găzduiește în clădirea Academiei, punctul suprem de reflectare culturală a unui asemenea eveniment. Ele au mai avut loc prin țară, în diverse locații, teatre, librării, biblioteci publice, la unele am participat și eu, vor continua aceste manifestări, la Teatrul Nottara, la librăria unde mîine voi avea o lansare cu cele trei volume din Lectura lui Dante, recent apărute. Așadar este o efervescență tocmai acum, nu întîmplător…

Vezi articolul original 5.401 cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Despre empatie la Dante

 1. Drugwash zice:

  Sper că blogul respectiv n-are ca motto „Lasciate ogni speranza voi ch’entrate”. 😆

 2. Loredana zice:

  Si mie imi place mult de domnul profesor și îi admir munca, mai ales ca își desfășoară activitatea în Clujul nostru drag. Și imi place mult și Dante. Revin periodic la el.

  • vax-albina zice:

   Mă simțeam cam aiurea. Oare cine mai citește Dante în zilele noastre?
   Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu.
   Dante nu e pentru toți, oricât i-ar explica domnul profesor profunzimea și frumusețea.
   Poate e mai bine. Există Dan Brown și există Igor Bergler pentru ceilalți. Aceștia au rolul lor și unii cititori chiar vor ajunge la Dante. Sper.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s