Plecăciune autorului. Acesta e omul și blogul preferat. Uneori mă simt atât de proastă încât mi-e jenă să dau ”like”. Mă gândesc, totuși, că timpul nu așteaptă și că e momentul să vi-l spun. Introducerea e pentru ei, dar cuprinsul e pentru noi, pentru cei care îl iubim pe Dante. Acum îl vom putea înțelege. Ușor, ușor.
Admirație și respect.
Aș vrea să-i mulțumesc domnului profesor Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, pentru faptul că m-a invitat aici, la acest colocviu foarte onorant. Am ținut legătura cu Domnia Sa cîteva săptămîni, în unele detalii despre expoziția pe care a realizat-o, cu lucrările plastice ale lui Marcel Chirnoagă. Îi mulțumesc domnului Mirel Taloș, președintele Institutului Cultural Român, că ne sprijină în acest demers important pentru cultura română și împletirea ei cu cultura italiană. Îi mulțumesc domnului academician Ioan Aurel Pop că ne găzduiește în clădirea Academiei, punctul suprem de reflectare culturală a unui asemenea eveniment. Ele au mai avut loc prin țară, în diverse locații, teatre, librării, biblioteci publice, la unele am participat și eu, vor continua aceste manifestări, la Teatrul Nottara, la librăria unde mîine voi avea o lansare cu cele trei volume din Lectura lui Dante, recent apărute. Așadar este o efervescență tocmai acum, nu întîmplător…
Vezi articolul original 5.401 cuvinte mai mult
Sper că blogul respectiv n-are ca motto „Lasciate ogni speranza voi ch’entrate”. 😆
Sper că vei avea răbdarea să citești.
Nici răbdarea nici ochii. Acum urmăresc un serial, cel puţin subtitrarea are literele suficient de mari deşi mai mult ascult vocile originale – oricum şi una şi alta sînt în engleză. 🙂
E clar. 😦
Fiecare face ce (mai) poate. Crezi că sar în sus de bucurie că nu mai pot vedea firul de păr din castronul cu ciorbă nici cu ochelarii la ochi…? 😦
Era vorba despre Dante, nu despre tine. Când vei învăța că trebuie să îți cunoști limitele? Of.
Păi pentru mine se pare că Dante e… off-limits. Aşa că mă întorc la serial şi las pe alţii să se delecteze cu lectura.
Pa-pa! 🙂
Iartă-mă că m-am/te-am repezit. Dante e pentru mine deasupra conspirațiilor, filmulețelor și glumelor. Vizionare plăcută.
Fii pe pace.
Oricum, dacă e de reţinut/învăţat ceva se poate face şi din filme sau seriale.
Spre exemplu o uşoară tragere de mînecă despre educaţie:
(The outer limits 1963-1965, S01E28)
O seară plăcută! 🙂
Am înțeles că succesul nemaivăzut al lui Tic Toc este bazat pe nerăbdare… Actuala generație nu mai are răbdare, are nevoie imediat de o excitație…
”Nu pe-adevăr pun preţ, ci pe minciune şi nu ţin seamă,
judecând, nici unii de artă, de-a ei legi ori de raţiune”
Cred că am găsit un citat potrivit doar că m-am pierdut recitind Purgatoriul. 🙂
Si mie imi place mult de domnul profesor și îi admir munca, mai ales ca își desfășoară activitatea în Clujul nostru drag. Și imi place mult și Dante. Revin periodic la el.
Mă simțeam cam aiurea. Oare cine mai citește Dante în zilele noastre?
Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu.
Dante nu e pentru toți, oricât i-ar explica domnul profesor profunzimea și frumusețea.
Poate e mai bine. Există Dan Brown și există Igor Bergler pentru ceilalți. Aceștia au rolul lor și unii cititori chiar vor ajunge la Dante. Sper.