Premoniție?

Știu că o știți. O pun doar ca să redea atmosfera acestor zile.  Ca să ne amintim cândva.


Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Premoniție?

 1. Ana May zice:

  Poate că atunci bolnavul l-ar compătimi pe bolnav și ar învăța ce este mila, apoi iubirea…sau poate nu s-ar schimba nimic și nu am învața nimic, situație ce pare mai credibilă.
  Viitorul va avea răspunsul.

 2. A thorn in your side zice:

  Păunescu n-ar fi putut fi atît de superficial. Mesajul lui e mult mai profund. Dar te las, de data asta.
  Pun totuşi, dacă-mi permiţi, o întrebare:
  Şi ce-ar fi dacă,
  Într-o zi binecuvîntată
  Ne-am deştepta cu toţii
  Deodată?

 3. albescu zice:

  Plutim în plin delir informațional. Acum, că avem vreme de explorat arhiva Internetului, descoperim lucruri uimitoare. La începutul crizei au apărut știri privind premoniția apariției acestui virus în literatură. Într-adevăr, într-o nuvelăde acum câțivaani a apărut descrioerea unei pandemii cu coronavirus,dar gazetarul nu știa că coronavirusul este o clasă de viruși descoperită de mai demult. Acuma ne-am lămuritcă ăsta e corona 19 de laapariția din 2019. Tehnica premonției este următoarea: lansezi un scenariu apocaliptic bazat pe o informație științifică amomantului. Dacă nu se confirmă, ești uitat. Dacă se confirmă ești exploatat la maximum. Totul se bazează pe faptul că o informație negativă are un impact mult mai mare decât una pozitivă! Iar o informație neconfirmată trece neobservată! Însăși știtile care par serioase sunt atât de diverse încât poți alege care variantă vrei!! Alege din varianteledemai jos:

  https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/91947035_2823213924439022_7661734920305246208_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=qsjtTTMSdUcAX-es6hu&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=e5572aa8eb169c6ff6eebe3e1bf3f2ff&oe=5EAFC596

  • vax-albina zice:

   Mulțumesc pentru comentariu. Am o grijă acum. Poate tu îți amintești. Era o schiță SF cu un copil, servit de roboți, care nu ieșise niciodată din casă. Aș vrea s-o recitesc de se potrivește. Sper să nu devină realitate. O știi?

 4. Suzana zice:

  Mi se par cumva gandurile unui om care si-a dat seama de problemele care este evident ca sunt tratate superficial si care se pot acutiza la un moment dat, atat de grav incat pot genera o tragedie. Daca cineva cu decizia in maini ar ar fi tresarit putin la o astfel de posibilitate poate ca anumite lucruri s-a fi facut altfel!
  Recunosc ca si eu sper ca aceasta perioada va schimba cumva punctele de vedere false – mincinoase sau superficiale, cel putin la nivelul unei mase critice!
  Multumesc pentru reamintirea poetului!
  Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s