Nu pricep!

Mă știți. Citesc ziarele, dar nu mă uit la TV. Și nu pricep. Vă pun cîteva citate din presa de azi.

Unde este curăţenie nu este virus. Virusul stă pe jos, pe clanţe, pe geamuri.” (Streinu Cercel)
Îmi amintesc întrebarea: ”cine-a pus ca.at pe clanță”? Voi nu? Îi place virusului la geam? Poate la bloc? La magazin? Nu pricep!

Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deşi ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienţi”, (a precizat Streinu-Cercel la TVR). Explicați-mi că nu pricep: cum e cu frigul? Îi place sau nu-i place?
Sper ca Dumnezeu să-şi întoarcă din nou faţa către noi pentru că suntem mulţi care Îl iubim şi Îl rugăm să ne salveze de virusul ucigaş. Împartasania îl omoară” (medic Radulescu Carmen). Nu pricep cum poate un medic să se bazeze exclusiv pe salvarea de sus și nu pe minima igienă plus pe rigoarea actului medical. Nu pricep!
Legat de cele de mai sus am primit (tot azi) un mesaj:
Sa puneti semnul Sf. Cruci (o cruciulitza) pe usa casei in interior. Din noaptea asta si sa o lasati acolo. Un calugar vazator din muntele Athos a sunat un preot din Cluj si l-a anuntat ca i s-a aratat acest lucru pt credinciosi! A insistat din noaptea asta! Transmite-ti la cine puteti, URGENT !” Nu pricep importanța acestei nopți. Papa Francisc o fi primit mesajul sau e doar pentru ortodocși? Nu pricep!
Și tot azi, două răspunsuri oficiale în Libertatea.
Răspunsul Poliţiei Române:
1. Activitățile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc.
2. Plimbarea zilnică a animalelor de companie trebuie realizată în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc
Nu pricep. Virusul e mai activ în parcuri, locuri de joacă decât în jurul blocului? Îl aduc păsărelele, îl scuipă ciorile ori virusului îi place la iarbă verde? Nu pricep!
Mai am. Tot de astăzi. Sfaturi de medic pediatru în Adevărul.
Dezinfectați repetat telefonul, ochelarii, cheile?” Cum repetat? Doar nu am fluturat cheile pe stradă. Și nici nu am de gând să le ling. Nu pricep!
La fel cum nu pricep nici prezența armatei pe străzi. Știu că sunt parlamentari speriați că vor fi scuipați. Aș face-o și eu. Cu sau fără Covid. Dar atitudinea războinică cu arma la piept nu-și are rostul. Nu încă. Poate e pentru atunci când vom muri de foame și vom ieși să protestăm ori să furăm? Ne pregătesc? Ne pregătim? Nu pricep!
Mă consider o persoană logică. Disciplinată, cumva. Urăsc însă manipulările panicarde, dezinformarea și lipsa de transparență și de explicații raționale. Urăsc vorbele goale de conținut.
Gata. Astea-s cele de azi. M-aș bucura să mă contaziceți. Sper în ziua de mâine.
Vreți și o veste ”bună”? SOV a fost eliberat condiționat. Ghiciți cine urmează?

Trebuie să schimb încheierea articolului. Să adaug ceva optimist. Nu sunt în stare. Nu pricep 😦
LE. Iertați exagerările.

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la Nu pricep!

 1. Nici eu nu pricep ce treaba are ordinea publica cu virusul. Nu cumva ar trebui sa primim masti, dezinfectante, teste, medicamente preventive, in loc de uniforme militare? Adica, parca ar cauta motiv de dictatură militara, de restrangere a unor libertăți. Pe de alta parte, aerul e mai curat, dar cate institutii nu mai lucrează? Multe.

 2. condeiblog zice:

  Păi ce, nu e optimist? Dacă a fost eliberat SOV, eu gata, mă și culc deja… M-am liniștit și o să dorm iar fără de griji! 🙂

  • vax-albina zice:

   Eu încep să pricep. Iar m-am grăbit. Am ascultat acum o teorie care îmi convine. Așa cum unii cred în conspirații, eu cred în explicații. Lipsa vieții sociale va distruge lumea.
   Pun aici.

   • Entschuldigung, aber mein Deutsch ist sehr schlecht. Könntest Du für Uns traduzieren, bitte…?

    P.S. Chipurile, chinina ar fi un remediu eficace împotriva gripei ăsteia „extraterestre” (ghilimelele pot lipsi). Crucile – mai puţin, poate doar dacă-i atîrnăm pe opresori de ele, ca acu’ două mii de ani…

   • diana zice:

    O explicatie de bun simt! Iti multumesc pentru acest video – sa nu mai am senzatia ca-s idioata. 🙂
    Zilele trecute ma gandeam la acele statistici menite sa ne sperie: 1 din 3 romani mor zilnic de cancer; la fiecare 10 minute un om moare de nu stiu ce… si tot asa. Altfel spus: e logic sa fie mai multe decese in astfel de momente… pentru ca totul tine de sanatatea omului, de rezistenta acestuia, de sistemul imunitar si, desigur, de un sistem sanitar ok. Circa 100 de oameni au murit anul acesta de „gripa clasica” (din cauza altor boli pe care le aveau si care au fost complicate de gripa) inainte de a se declansa nebunia aceasta… Si anul trecut ne tot spuneau cati au murit de gripa si ne spuneau sa ne vaccinam…
    Of. 🙂

    • vax-albina zice:

     Oare anul ăsta nu se mai moare de gripă? Oare se știu cifrele?

     • A thorn in your side zice:

      Nu, anul ăsta se moare obligatoriu şi exclusiv de covid. Astea sînt ordinele şi, după cum ştii, ele se execută, nu se discută.
      Mă întreb (retoric): unde se duc miile de lei din amenzile aplicate celor care „îndrăznesc” să se comporte NORMAL – oare trebuie să acopere „tunurile” date de mafioţii din spitale şi alte „instituţii”…?

      Cineva spunea că ultima dată cînd armata a fost scoasă în stradă a fost ca să împuşte civilii apărîndu-l pe dictator (în ’89) – acum pe cine apără, de fapt, şi de ce anume…?

 3. Mai am şi eu întrebări de-astea:
  – De ce este interzisă circulaţia pe timp de noapte – oare virusul ăsta se răspîndeşte numai noaptea, e noctambul?
  – De ce accesul persoanelor peste 65 de ani pe străzi a fost comasat într-un interval orar strict şi scurt – cumva ca să-i adune pe toţi, să aibă cu toţii şanse cît mai mari de infecţie?
  – Ce rost au, de fapt, căcaturile alea de declaraţii – oare cozile de topor care le verifică telefonează cumva virusului să-i spună să ocolească traseele scrise acolo, sau poate, dimpotrivă, îl direcţionează cumva exact pe acele trasee?
  – Care este exact gravitatea efectelor şi viteza de răspîndire a aşa-zisului virus, comparativ cu Ebola? Fiindcă au fost în trecut epidemii de Ebola prin diverse ţări şi nu s-a luat niciodată o asemenea măsură la nivel mondial.
  – Ministrul de Interne e civil sau militar? Fiindcă dacă-i civil, cum îşi permite să emită o ordonanţă militară?

  Totul pute. Rău. Întrebarea finală este: ce anume trebuie să se întîmple (sau deja se întîmplă, la adăpostul nopţii probabil) – deloc de bine – la nivel mondial de trebuie băgat un întreg mapamond la puşcărie? Are cineva curaj să spună, dracului, adevărul?

  • vax-albina zice:

   Bune întrebări. De bun simț.

  • diana zice:

   Cam acelasi intrebari le am si eu, si le-am tot pus pe ici-colo, alaturi de altele… Sunt si raspunsuri cu tenta logica:
   Noaptea vor sa gaseasca mai repede eventualii hoti (hotii, escrocii profita din plin de aceste masuri);
   Se presupune ca varstnicii inteleg sa nu iasa in fiecare zi… si ceilalti inteleg sa nu se inghesuie si ei in acest interval de timp – e o oarecare protectie.
   Declaratiile au rostul de a limita circulatia „la liber” prin tot orasul si chiar in afara acestuia – nu ne-au batut usile in cuie (ca la chinezi) dar vor sa nu bantuim toti la un loc pe arii extinse, si sa ne molipsim unii de la altii.
   Se raspandeste mai repede decat Ebola sau gripa aviara sau gripa porcina si din aceasta cauza mortalitatea e mai mare – practic, toate virusurile ucid, dar – in general, nu „obligatoriu” – numai pe cei cu sistem imunitar slabit, pe cei care au boli grave s.a.m.d. pentru ca le complica aceste boli;
   Politia e demilitarizata, deci ministrul nu e militar, dar ordonanta e numita militara (in sensul „ordinul se executa nu se discuta”) din cauza instituirii starii de urgenta.
   Oricum, totul mi se pare ciudat, iar masurile luate… frectie la picior de lemn.

   • A thorn in your side zice:

    Din punctul meu de vedere treaba cu hoţii nu prea ţine. Ăia au oricum suficient tupeu încît să o rupă la fugă prin curţi şi grădini dacă sînt descoperiţi, iar în condiţiile curente chiar să-i snopească în bătaie pe „oamenii legii”. În plus, circulaţia fiind oricum limitată iar panica la cote înalte, marea majoritate a populaţiei va sta în casă deci hoţii cu greu ar putea pătrunde fără să fie descoperiţi. Hai, poate mai degrabă ar fi vorba de magazine şi instituţii fără alarmă sau pază, care ar putea fi jefuite din disperare.

    Vîrstnicii sînt şi ei oameni şi au cel puţin aceleaşi nevoi. Nu merge cu presupuneri cînd e vorba de legi de asemenea gravitate. Şi nu le face nimeni programări care cînd să iasă pe rînd între 11 şi 13 – dacă se nimeresc toţi bătrînii oraşului în aceeaşi zi la 12:15 în centru la coadă la plătit impozitele, spre exemplu, ce crezi că s-ar putea întîmpla?

    Din cîte am înţeles, bau-baul ăsta nu e nimic altceva decît un fel de catalizator al bolilor deja existente, nu e ceva specific cu un modus operandi propriu imediat recognoscibil. Ca atare e extrem de uşor (şi profitabil pentru unii anume) să pună imediat eticheta „covid” pe orice bolnav cronic; poate chiar s-a emis vreo „circulară” către corpul medical indicîndu-se că trebuie raportate X cazuri în fiecare unitate spitalicească. Posibilităţile de „sifonare” a fondurilor cresc enorm.

    Treaba cu „ordonanţa e numită militară” dar e emisă de un civil nu sună bine. Absolut întîmplător am urmărit aseară primul episod din seria [IMDb] The world at war (1973-1976) şi mi-am dat seama că tot ce se întîmplă în lume de la o vreme – cel mai vizibil de la măgăria 9/11 – e foarte asemănător cu paşii urmaţi de Dolfy pentru a-şi asigura dictatura şi a începe extinderea imperiului. Mă întreb: oare cine e (singular sau mai degrabă plural) Dolfy-ul secolului 21…?

    Ştii, acum cîţiva ani cînd auzeam că anul 2020 va fi anul încheierii globalizării şi al începutului Noii Ordini Mondiale, zîmbeam ironic. Acum mi-a îngheţat zîmbetul pe buze. 😦

  • Albescu zice:

   De ce se interzice circulația în timpul nopții? Încerc și eu să dau o explicație de bun simț. După cum ați văzut, s-a întors „diaspora”. Este o informație falsă pentru că diaspora e formată din milioane de români și s-a întors doar câteva zeci, poate sute de mii. Sunt în majoritate cei care se ocupau cu furtul, excrocheriile de tip alba neagra și cu prostituția. Ce credeți că o să facă această armată de tâlhari? O să stea acasă? După opinia mea, deși circulația pe timp de noapte este interzisă, n-ar fi rău să ne luăm niște măsuri suplimentare de protecție!

   • A thorn in your side zice:

    Am răspuns mai sus în legătură cu „diaspora albă/neagră”.

    Ultima greşeală ar fi să dăm şi noi fuga la magazinele de armament precum imbecilii din vest. Dacă unul dintre scopurile celor ce au creat isteria e să ne reducă drastic la număr, ar fi prea uşor să ne omorîm unii pe alţii din pură prostie – armele, cine le are, ar trebui îndreptate spre cu totul alţii.

 4. stela9 zice:

  Intrebarile noastre oricum vor ramane fara un raspuns, asa ca tot ce putem face este sa avem cat mai multa grija de noi.

 5. Mihail Lungu zice:

  Mă repet: mie mi-e mai multă frică de acţiunile desfăşurate pentru combaterea pandemiei, decât de boala în sine.

 6. ioansperling zice:

  Albinițo problema ta, de fapt problemele ca sunt mai multe sunt ca gandesti , esti atee si nu te uiti la tv! Inafara de ateism semanam! Orice om cu mai mult de 3 celule de substanta cenusie observa ca ceva e putred cu boala asta si mai putred cu masurile luate! Orice om care se uita neintrerupt la Tv e ingrozit si are celulele cenusii facute gem!
  In Romania pretenul tau Johannis va facut sclavi fara drepturi si nimeni nu a murmurat macar. Pe voi o sa vedem si noi restul lumii la ce foloseste circul asta mediatic dupa care functie de cum iasa se va aplica sau nu si pe noi cei care teoretic mai avem oareșce drepturi.

 7. vax-albina zice:

  @ explicație
  Se pare că mesajul cu cruciulița are o explicație logică. Papa FRancisc a acordat azi indulgență plenară celor infectați, celor din carantină, celor izolați, celor din lumea medicală și tuturor celor care se roagă. Frumos. Pricep.

  • ioansperling zice:

   Nu amu m-ai bagat pe mine in ceată! Ce legatura are papa cu ortodoxia? Iar povestea cu crucea uit-o! Fiecare crestin ortodox are o cruce in casa si face seara o rugaciune crucii, se insemneaza el si patul cu cruce, are una la gat…..Ca ingerul mortii intra pe use ma indoiesc! Ca si ca mesajul.acela are vreo legatura cu Athosul sau ortodoxia! De 30 de ani aud de Marele Cutremur care o sa distruga Romania! Cu siguranta el o sa vina candvA ca avem placi teconice miscatoare sub Carpati dar ca e maine sau in 100 de ani numa Dumnezeu stie!

   • vax-albina zice:

    Citesc acum o carte. Religia este despre relaționare. Explicații în viitoarea postare.
    Crucea de pe ușă ar putea să ne ferească de virusul adus odată cu pizza sau cu comanda online. Pot să înțeleg tipul ăsta de logică.

    • ioansperling zice:

     Crucea ne fereste de orice rau inclusiv de virusul din pizza daca „raul” nu e spre mantuirea noastra sau a altora! Problema ca omul cu mesajul ala isi batea joc! Dupa cum vezi mai traiesti, nu a fost cutremur! Sau ti-ai pus cruce pe use?

 8. rofstef zice:

  Nu, nu. Nu te contraxic! Nici eu nu le înțeleg graiul acestor restricții.
  Dar cele legate de biserică nu le înțeleg nici atât.. Sunt total pe dos, chiar și dacă n-ar fi vorba de un virus.. Nu voi putea în viața mea să mă împărtășesc folosind un pahar pe care îl folosește toată turma. Sau să pup o icoană unde pupă toată lumea.. Practici nefondate biblic..
  Weekend Plăcut.!!!

  • vax-albina zice:

   Vă invit să citiți viitoarea postare. E despre ideea de Dumnezeu.O scriu greu că nu vreau să atac practici, ci să lămuresc relații.
   Weekend plăcut .

   • ioansperling zice:

    Dumnezeu nu e o idee. Mint poate pentru tine e doar o idee, pentru mine e mai real decat orice altceva! Si de 2000 de ani au fost si mai sunt miliarde de oameni care spun asta! Cu exceptia perioadei Inchizitiei sa fii crestin a fost si este un mare dezavantaj! In postarea ta sa nu uiti sa argumentezi cum au facut niste pescari analfabeti dintr-o idee o religie care a supravietuit veacurilor! Cum pentru o idee au murit si mor miliarde de oameni!

  • ioansperling zice:

   „Beti dintru acesta toți” nu e fondat biblic? Matei 26! La Biblia ta ii lipsesc ceva pagini!

   • rofstef zice:

    Nu, nu-i lipsesc.!
    „Beți toți din el” , este vorba despre rodul viței, dar practica nu mi se pare normală.. Dacă este acolo un butoiaș sau un oarecare vas din care fiecare bea, sau este servit la fiecare în paharul personal, atunci sunt de acord, altfel nu..
    Și sf apostol Pavel a spus că „Dumnezeu este și un Dumnezeu al orânduirii, nu al dezordinii.
    Dumnezeu este și medic, nu doar un spirit. Și totdeauna a învățat pe oameni cum trebuie să fie în toate aspectele..

    • ioansperling zice:

     De ce nu te uiti in Biblie sa vezi ca nu-i vorba de „rodul vitei” caci Iisus a luat un pahar (unul singur si nu o cana de vin) si la dat ucenicilor spunand sa bea din el! O practica de mii de ani care a supravietuit ciumei, pestei! Apoi nu poti argumenta ca Dumnezeu nu e asa de inteligent ca tine! Da Dumnezeu este medic si Trupul si Sangele Lui sunt sterile de 2000 de ani si vor fi pana la sfarsitul lumii.
     Dar ce nu inteleg eu (vorba vine)este incapatanarea neortodocsilor de a modifica ortodoxia! Cui nu-i place e liber sa nu o practice sa si aleaga alta confesiune, secta sau sa-si faca proia secta!

     • rofstef zice:

      Neeenea, ortodoxia sau orice altă formă nominală pe bază de doctrină, se numesc religii.
      Eu NU cred și n-am nevoie de o religie.. Eu cred în Dumnezeu și în toată divinitatea, nu mai am nevoie de intermediari pentru a ajunge la divinitate..
      Pur și simplu, cred, mă rog și atât. Restul a făcut Hristos pe cruce.
      Dacă mai avem nevoie de ritualuri, atunci mai avem nevoie de încă un Christos pe cruce..!

     • ioansperling zice:

      E ok! Lasa-ma pe mine sa am nevoie de intermediari, doctrina, religie, canoane samd cum te las eu pe tine sa crezi in Hristos la modul declarativ fara sa-l urmezi adica sa faci ce El a facut!
      Intreaba-te la ce i-au trebuit 33 de ani pe pamant daca doar Rastignirea era importanta?

     • rofstef zice:

      Nea Ionică, eu te înțeleg perfect !
      Eu am fost botezat la ortodoxie că așa a vrut tăticu, dar eu am fugit din ortodoxie și am urmat credința mamei, adică m-am dus de copil la Penticostali și acolo am crescut iar acolo am fost botezat și am condus cântările la orgă timp de mai bine de 10 ani. Între timp am cochetat și cu baptiștii fiind prieten cu mukti de-acolo. Dar am plecat și am lăsat în urmă toate sceste doctrine nominale. Pur și simplu m-am săturat să văd creștinii cum se bat cu pumnii în piept și spun că ortodocșii sunt cei mai tari, catolicii la fel, penticostalii soun că ei, baptiștii că nu sunt nimeni mai cu dragoste decât ei, dar ei arată cu degetul spre alții.. Vreau să fiu liber fără doctrină, ca Hristos. Îmi este mai bine! Plus că aflându-te într-un anumit cult, să fi pus în situația să-ți exprimi ego-ul care n-ar trebui să fie..
      Ca să ajungi la Dumnezeu, îți spun sigur și sincer că n-ai nevoie intermediari. N-ai nevoie de nimeni.!
      Ai nevoie doar de oameni ca să-i iubești și să-i ajuți în necazurile lor.
      Să iubești pe Dumnezeu și să ajuți aproapele.. În rest, mântuirea este gratis. Trebuie doar să crezi și să o primești.. Dacă mai era nevoie de altceva, atunci Domnu ne dădea o religie nominală, dar nu o gasim în Biblie.. Multe Salutari și să auzim doar de bine.!!!

 9. Issabela zice:

  Nici eu nu pricep multe, nici nu cred multe, e un amestec de groază și penibil în aer, dar, una peste alta, e aerul curat…

 10. Florin zice:

  Prea multe întrebări, parca ați vrea să știți totul. Și, n-am înțeles, de ce ați pus rahat pe clanță? 😀

 11. diana zice:

  Cercelul e ultimul pe care l-as crede; mai repede am incredere ca nu ma musca un caine turbat daca incerc sa-l prind. In lunga sa cariera a spus cam prea multe prostii, a dorit sa implementeze cam prea multe prostii – ultima e asta cu testarea „aleatorie” a bucurestenilor, pe grupe de nu stiu care, sa vada el nu stiu ce… Multi profesionisti din bransa lui ii spun sa mearga la somn, el o da inainte. Important de stiut: fiecare are dreptul sa refuze testarea. Cei care o accepta ar trebui sa semneze o declaratie in care se arata ca au primit toate informatiile despre testare: cum se face, unde, de ce, cine o face etc. si sunt de acord… Cum naiba sa testezi oamenii in fatza blocului, familiile „alese” coborand rand pe rand?!
  Cercelul a spus pe la inceputul nebuniei ca virusului nu-i place caldura si moare; mai apoi a spus ca nu-i place frigul… Or fi facut descoperiri noi!
  De ce armata pe strazi? Sunt mai multe raspunsuri posibile: sa dea impresia ca guvernantii mor de grija cetatenilor; sa nu fuga oamenii din orase daca incep cu testarile „aleatorii”; sa nu se revolte, de foame, cei aflati in carantina, izolare sau cei care sunt ‘liberi” dar nu mai au bani si ies degeaba la alimentara…
  Sa nu mergem prin parcuri pentru ca ne adunam prea multi si ne contaminam unii de la altii – de parca nu ar fi acelasi lucru daca ne-am nimeri toti sa ne invartim in jurul blocului, la plimbare.

  Numai de bine iti doresc!

  • vax-albina zice:

   Cercel are cam mulți scheleți pentru a fi credibil. Google știe.
   Cât despre restul explicațiilor, le vom primi în viitor și ne vom lămuri.
   Pun o poză cu declarația de la sf de ianuarie. În loc să se ocupe de pregătirea echipamentelor și medicilor, se fâțâia pe la televiziuni.

 12. Pingback: Din nou de sezon | VERONICISME

 13. Suzana zice:

  M-a uns pe suflet articolul tau! Te-am descoperit la Vero! Chiar aseara am ascultat ce a spus dr. Bhakdi. Mi se pare extrem de logic. Mie imi place mult logica si o ‘adulmec’ mereu. 🙂
  Sunt multe lucruri ciudate si tare as fi vrut sa ma ‘iluminez’ mai devreme ca sa am acces la oceanul informational direct, fara intermediari….
  Eu doar sper ca aceste lucruri nu ascund niste chestii naspa la nivel micro si macro. Pentru ca mie asa mi se pare. 😦
  Numai bine sa fie la tine!

 14. Ana May zice:

  Când marele „infecționist” recomandă sa bei apă de la chiuvetă, pe motiv că are clor, dezinfectanți care ajungeau la prețuri uriașe pentru puterea de cumpărare a omului obișnuit, iar febra să o tratezi cu împachetări… deja îți pui întrebări… Ce căuta acolo, ce interese servește, pe cine încearcă să convingă…
  Lista e lungă cu neconcordante, bâlbâieli, întrebări…
  Abia aștept articolul următor… și da, am pus cruciulița deasupra ușii de la intrare, așa cum o port și cruciulița la gât.

 15. Fiecare dintre noi si-a format o idee despre tot ceea ce se intampla zilele astea in lume. Eu citesc presa online sau ma uit la stiri,dar ma si documentez si nu le dau crezare 100% . Sunt un fel de ,,Toma ” in varianta feminina.

 16. ecoarta zice:

  Hai că îți țin companie: nici eu! Dar crezi că doare capu’ pe cineva că noi două + „n” persoane nu pricep nimic!? Părerea mea: se încearcă abaterea atenției de la „altceva”. Acel altceva poate fi mult mai costisitor sau mai grav pentru omenire decât virusul incriminat. Nu neg, Doamne- ferește, grozăvia momentului, doar că mie, personal, ceva nu mi se leagă. Și asta de la început…
  De la mine, numai bine!

  • vax-albina zice:

   Am acea senzație că unii se fac că lucrează. Cu cât induc mai mult stres, cu atât se simt mai importanți.
   Șefii de azi sunt din generația google. Copiază ce au făcut alții că e mai ușor.
   Să fie bine.

 17. Se creează panica. Nici eu nu pricep de ce se anunță nr deceselor, iar apoi, daca te uiti atent e ba cineva care fusese adus in comă diabetica, ba altcineva cu neoplasm in stadiul terminal…
  Si nu pricep de ce in Bucuresti se dezinfecteaza masiv, inclusiv locurile de joaca, ca tot nu e voie sa iasa copiii la joaca.

 18. OaltaIntrebare zice:

  Ce nu inteleg eu, e de ce ies doar politicienii pe sticla? De ce nu ies si oameni de stiinta sa ne raporteze cum lucreaza la vaccin sau cum se deruleaza cercetarile? Si in Canada au zis ca trimit armata (24000 de miitari), sub pretextul ca militarii intotdeauna au ajutat (la dezapezit sau cand au fost inundatii). Dar acum, ce sa faca, sa se lupte cu inamicul invizibil?
  Nu contest ca mor oameni cu adevarat, dar am impresia ca suntem actori intr-un film. Hint, dintre actorii de la Hollywood primul care a declarat ca s-a infectat a fost Tom Hanks. Ia ganditi-va ce rol a mai jucat el la viata lui. 😉

  • vax-albina zice:

   Mulțumesc pentru vizită. Știința nu face trafic, deci nu contează. Logica e sfidată în fiecare zi. Am mai zis-o. Decidenții dau cu google și imită ce au făcut alții. Ca explicația să fie: da, dar și ăia…Ca să nu-și asume responsabilități. 😦
   (Habar nu am. Ce rol?)

 19. OaltaIntrebare zice:

  Nu, Cristina, tot din CA. Nu ne stim, dar obisnuiam sa vizitez blogul ei, insa nu a mai scris demult…

 20. Ana May zice:


  Se pare că mai sunt și „oameni” printre adevărații specialiști.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s