Educația, încotro?

Incerc sa las politica la o parte. Nu mă pricep și spun doar ce cred, nu ce ar trebui.
M-am hotărât recent să nu mai postez decât despre cărți ori despre chestii/documente de pe vremea mea, căci internetul e deficitar la asemenea informații. Cum s-ar zice: să-mi aduc contribuția 😀
Și iaca poznă: ducea țiganul de la colțul străzii un sac de cărți spre centrul de reciclare. Mă știa, și m-a întrebat dacă nu vreau să le cumpăr cu cât am. Scăpa de drum și de prețul de 0.20 lei la kilogram. Le-am luat, cum să nu le iau. Noi erau.
Zilele trecute m-am apucat să frunzăresc cartea din imaginea de sus. Apărută în 2008 la Editura Corint Junior.
Sfaturi simpluțe, drăguțe, găsite acum pe Youtube. Dar și stupizenii de genul: ”cum să enervezi oamenii într-un lift” ori ”cum să-ți sâcâi familia și prietenele”. WTF, cum ar zice unii! E o carte de glume? Nu părea. Nici nu era.

Și ca să vedeți că nu exagerez vă voi pune niște poze.

Despre cum să te porți ca o celebritate:

 

 

 

Despre cum să te descurci dacă ești atacată de zombi:

 

 

 

 

Despre cum să supraviețuiești atacului unor extratereștri:

 

 

 

 

Dacă nu aveți răbldare să dați click pe imaginile paginilor pentru a le citi, vă pun un sfat din articolul cu extratereștri. Cine știe când vă veți întâni cu ei și nu veți ști cum să vă apărați. 😀 Ne ”învață” autoarea: nu le plac scările(?), oglinzile(?), clanțele(?), iar dacă strănutați spre un extraterestru, acesta se va speria. Nu glumesc, deși râd.
M-am mai revoltat eu cu alte ocazii, nu vă mai dau linkuri, dar chiar nu înțeleg cui folosesc asemenea cărți.
Aceasta e scrisă pentru fete de 8,9 ani. Vrem să creștem tâmpițele de fițe, bune doar în anumite joburi? Plaja e largă, corect. Pot chiar ajunge ministru, la cât de mult a scăzut nivelul educației.
Degeaba are președinția un proiect cu ”România educată” în dezbatere, degeaba a  inițiat Tudor Chirilă o petiție pentru educație, fetele vor citi stupizenii. Și asta încă nu e cel mai rău, bine că știu citi. Problema este că le vor crede și le vor aplica.
Nu ne mai facem bine.
PS. Issabela, m-am cam repezit să scriu, scuză-mi lipsa de simț al umorului. Îl pierd din ce in ce mai mult citind știrile. Acum și cărțile.

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Educația, încotro?

 1. Citesc si rid intruna, nu-mi vine sa cred… N-ai fi gasit mai mult umor decit intr-o descriere plata a unor asemenea chestii :))
  Am si eu la tara Cartea fetelor, sau Cartea baietilor sau cred ca pe amindoua, muuult mai vechi, mult dinainte de ’89, stiu ca pe aia a fetelor mi-am aruncat ochii si mi s-a parut f puerila, m-as da peste cap sa mai ajung pina-n vara, mi-ai stirnit o mare curiozitate!
  Auzi, extraterestri si zombie… mare ti-e gradina :)))

 2. Constat că am concurență serioasă la rubrica mea de umor duminical. 😀

 3. Mai bine-l lăsai pe ţigan să-şi ducă sarcina la bun sfîrşit. Asemenea gunoaie chiar trebuie reciclate, iar editurile care le publică ar trebui boicotate – sau mai bine arse din temelii.

  • vax-albina zice:

   Au fost vreo 6 cărți bune. 😦

  • vax-albina zice:

   Vrei să vezi ce cărți am mai achiziționat? După ce am citit câteva din cele peste 77000 de recenzii de pe goodreads, nici nu le-am mai deschis (cine le-a aruncat le-a lăsat în țiplă, bravo lui)

   • A thorn in your side zice:

    Alea ar fi ’50 shades of Grey’? Nu m-am obosit să caut filmul, iar de cărţi habar n-am avut oricum.
    Nu ştiu, judecînd la rece cred că există un public-ţintă pentru absolut orice – problema e că din minoritate cineva se luptă să facă majoritate pentru alea rele, nu pentru alea bune, şi cînd asta se întîmplă sîntem inundaţi de mizerii.
    Civilizaţia se apropie de perigeu.

    • vax-albina zice:

     Alea sunt. Sunt proaste, dar scumpe. Nu am printre prieteni pe nimeni căruia să i le dăruiesc. Mi-ar fi jenă.
     Iar cei needucați nu vor avea răbdare să citească patru volume groase.
     Habar nu am cui se adresează cărțile. 😦

     • A thorn in your side zice:

      Poate rămîi cîndva fără hîrtie „inginerică” – să vezi ce bune or să fie atunci! 😀

      Ce e scump e adresat fraierilor cu bani, iar ce e ieftin – fraierilor săraci. Deştepţii, fie ei săraci sau bogaţi, zîmbesc complice de pe margine. 😉

      Cît despre subiectul cărţilor respective – poate e adresat celor cu prea mult timp la dispoziţie.

 4. Aldus zice:

  Albinuțo, ești o mină de aur la casa virtuală a omului, zău așa! Și uite cum cartea la cititoare trage și cum nu-ți trebuie palate și conturi babane pentru a trăi o viață fericită și plină de vise, apropo de poezia pe care mă gândesc s-o gândesc s-o promovez în articolul următor! Dar cum, cum să spui că nu-i carte umoristică? Am râs cu voce tare, ca să zic așa, citind paginile de mai sus! 😀

  Eu zic că autorul (sau autoarea) are foarte mult umor, chiar un umor subtil și inteligent, și ca atare această carte nu li se adresează fetițelor de 8-9 ani, ci cel puțin adolescentelor. N-are cum să nu fie umor intenționat acolo! 🙂 E super.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s