Sfat.

Nesolicitat. Util, cred, deși nu doresc nimănui să fie în situația să-l aplice. Nu glumesc.
Aceasta este o postare scrisă la repezeală. La nervi.
Povestea fetei ucise m-a întors pe dos. La fel cu povestea fetiței adoptate.  Chiar mi-e silă să dezvolt ideea.
Trebuie să învățăm să ne apărăm singuri. Să vedem  drobul înainte de a cădea.
Sfatul urmează.  Formulat  cam prost, dar mă bazez pe inteligența voastră.

Dacă sunteți pe stradă și sunteți atacați, nu țipați după ajutor.  Nu va ieși nimeni. Strigați ceva de genul: ”Săriți… Foc” și lumea se va agita.

Veți avea o șansă în plus.  Sper să nu fiți niciodată în pericol, dar lumea e din ce în ce mai rea.
Atât.

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

55 de răspunsuri la Sfat.

 1. Chiar că atît și probabil n-avem nici o șansă, ca oameni și ca nație.

 2. Sfat (nesolicitat): nu mai scrie la nervi. 😉

  Îmi aduc vag aminte de un (presupus) citat al unei personalităţi al cărei nume l-am uitat:
  „moartea unui om e o tragedie; moartea a o sută de mii de oameni e doar o statistică”.
  În lume se întîmplă mult prea des diverse „statistici” despre care nu aflăm decît poate peste zeci de ani şi atunci cu totul întîmplător; iar dacă cumva aflăm în timp real, nu ne pasă. În schimb, evenimentele astea singulare care ne sînt băgate pe gît cu forţa de către aşa-zisa media au fiecare un scop precis, pe care iarăşi n-o să-l aflăm decît mult prea tîrziu; cum aflăm de ele, ne inflamăm şi cerem „dreptate”. De obicei se vrea adoptată cîte o lege extrem de cretină restrictivă care n-ar trece niciodată dacă nu s-ar crea întîi „problema” a cărei „soluţie” se presupune a fi legea respectivă. Adu-ţi aminte de decalogul lui Chomsky. Şi aruncă, naibii, tembelizorul ăla pe geam.

  • Cît ar fi de așa cum zici, tot nu am cum să citesc blazată astfel de știri. Pe net, că la televizor nu mai am ce vedea de ani de zile.

   • A thorn in your side zice:

    Ce demon te-ar putea îndemna să intri pe site-urile de (aşa-zise) ştiri? Au nu ţi-e dragă liniştea sufletească…?

    • Pressone, Republica ș.a. nu sînt așa-zise știri.

     • A thorn in your side zice:

      Mnoh, fie precum zici. Eu prefer să stau departe de toate, e mai sigur.

     • Mdah, mereu e mai sigur într-o bulă spațială sau temporală 🙂

     • A thorn in your side zice:

      Măcar nu mă încarc de nervii neputinţei de a schimba lumea în bine, acolo, în… bula mea. 😉

     • vax-albina zice:

      Nici eu nu aflu știrile de la TV. Și am crezut că e bine să vă învăț ceva. În caz că nu știați.
      Iar ”thorn” face pe durul, dar tremură pentru fiecare pisicuță pe care o are.

     • Păi tremur, că n-am putere (‘tu-i morţii ei de democraţie inexistentă!) – legea e strîmbă dar elastică; dacă încerci s-o îndrepţi, îţi alunecă din mînă şi te pocneşte peste bot de-ţi sar dinţii din gură. În atari condiţii ce poţi face…? 😦

     • Îmi pare rău 😦 n-am vrut să par altfel decît sînt și nu-s așa cum par nici eu, dar „cazul” ăsta mă irită suplimentar pentru simplul fapt că-s la 20 km de Caracal, cu un copil în vacanță. M-ar fi întristat oricum, dar simt o furie afectivă în plus…

     • Înţeleg, cred, suficient de bine. Şi mă abţin să deschid Cutia Pandorei.
      Multă sănătate şi baftă amîndurora!

    • vax-albina zice:

     @Issabela,
     Ieri am fost îngrozită. Azi încep să mă întreb de ce nu se leagă deloc unele zvonuri. Aștept ziua de mâine și încă sper.

     • danaiana zice:

      Sunt îngrozită și azi…

     • vax-albina zice:

      @Danaiana,
      Copiii tăi au norocul unor condiții deosebite. Îi salut și le urez vacanță plăcută.
      Dar da. Câtă vreme se întâmplă o asemenea oribilitate, nici un copil nu este în siguranță. Mai ales cei săraci ori cu părinții plecați.

  • Aldus zice:

   De data asta nu pare să fie vorba de așa ceva. Nu-i o chestie contrafăcută, n-a apărut când au avut ei nevoie de ea, a îngrozit populația prin tragicul și grotescul situației. A fost necesar să se descurce cum au putut ei mai bine, au demis câțiva oameni, și da, dacă vor putea, vor specula situația pentru a obține chestii în plus: mai multe fonduri pentru un sistem de interceptare mult mai performant (zice Manowar pe bună dreptate), puncte care să garanteze siguranța cetățeanului în programul electoral din toamnă șamd. Dar n-a fost ceva planificat sau băgat pe gât cetățeanului. Cel puțin nu în cazul ăsta.

   • Ai fost de faţă? Cunoşti detalii despre personajele implicate şi despre motivaţii?
    Ai informaţii din interior despre cîte alte incidente similare s-au petrecut într-o anume perioadă de timp fără să fie mediatizate?
    Eu nu. Nu ştiu absolut nimic în afară de ceea ce scrie mai sus în articol. Dar ştiu cîte ceva despre modul de funcţionare al lumii ce se ascunde de lume. Al celor din umbră. Şi asta mi-e de ajuns. Punct.

    • Aldus zice:

     Păi nu, dar îți cam dai seama din context dacă este ceva artificial sau natural. O știre ca asta se rostogolește singură, prin faptul că-i oripilează pe oameni. Și e mai greu să-l hipnotizezi pe agresor s-o răpească pe victimă când vrei tu. În plus, șeful poliției române a plecat alături de ministrul de interne la Caracal pentru a ancheta, după care a fost demis. Deci inițial nu voiau să-l demită (vezi articolul meu pe tema). Deci n-a fost un scenariu, a fost ceva spontan.

     Uite, cu riscul să-mi iau roșii în cap de la gazdă, scenariu posibil să fi fost la Colectiv. Dar aici nu cred.

 3. albescu zice:

  Cazul nu pare aranjat. Cred că dacă a văzut că după trei luni nimic nu se întâmplă, a fost mult mai puţin atent să şteargă urmele la al doilea caz (deşi s-ar putea să greşesc şi să fie al n-lea caz). A susţinut că e nevinovat până i s-au pus probele în faţă. Dar nu despre asta vreau să vorbesc, apropo de sfaturi.
  Merg mult cu automobilul în zone cu circulaţie intensă şi sunt impresionat de cât de mulţi(multe) încearcă să facă autostopul, deşi există felurite mijloace de transport în comun, atât particulare cât şi de stat. Aceste două victime au încercat să facă o economie de timp şi de bani! Mai precis s-au lăcomit! Vreau deci să spun că şi victimele au o anumită vină. Asta nu scuză nicidecum fapta abominabilă a acestui dement.
  Apropo de ia-mă nene. Când vă pe marginea şoselei câte un barosan tuciuriu că-mi face semne să-l iau, apăs puternic pe acceleraţie şi mă întreb care-i prostul ăla care îl va lua, care nu ia în calcul riscurile unei asemenea vecinătăţi. Nu iau nu numai din acest considerent, ci şi pentru că mi se pare că aş sabota activitatea profesioniştilor care fac acest serviciu. Singurele excepţii au fost şi probabil vor mai fi atunci când zăresc pe marginea şoselei câte o băbuţă tare gârbovită care face semn, cu menţiunea că nu-i au nici un ban.
  În rest ce să zic. Ca şi la Casa de Sănătate, s-au spart şi la STS o grămadă de bani din impozitele noastre fără nici un rezultat! Sau cu un rezultat mai slab decât unele sisteme precum Uber sau Google care sunt mult mai performante. În plus se dovedeşte cât de nocive au fost măsurile prin care s-au distrus colaborările dintre instituţii şi s-au terorizat structurile justiţiei. Singura posibilitate pe care o avem este să mergem la vot cu speranţa că vom elimina oamenii care au făcut atâta rău dar fără garanţia că vor veni alţii mai buni.

  • vax-albina zice:

   Scriu aici ca să se știe ce gândesc.
   Vinovații sunt mult mai mulți decât acel criminal infect.

   – familia nenorocitului, care nu a sesizat tentativele anterioare de viol;
   – poliția care nu îl supraveghea, deși era prins într-o rețea de trafic și care lălăia rezolvarea dosarelor din zonă;
   – procuratura care s-a speriat de consecințele unei descinderi si de atacurile A3;
   – STS-ul care nu a fost în stare să upgradeze software-ul (lui Ghiță?) de peste 10 ani;
   – politica de clan a lui Tudorel, a lui Iordache și supușenia Vioricăi Vasilica.

   Iar, pe de altă parte:

   -ȘCOALA cu profesori indiferenți, deși le-au crescut lefurile și din cauza cărora fata mergea în weekend la meditații la oraș;
   -PRIMĂRIA care nu asigura transportul legal la sfârșit de săptămână și care încasa salarii mărite degeaba;
   -SĂRĂCIA care nu le permitea un autoturism și îi obliga să apeleze la autostop.

   Poate spun lucruri deja analizate la TV. Nu am cum să știu. Părerea mea.

   • albescu zice:

    Ca fapt divers: asasinul de 17 ani al unei fetițe din Iași, în 2005, fetiță violată și aruncată într-un tomberon, condamnat la 20 de ani de închisoare, a făcut doar 8 ani datorită modificărilor aduse de PSD-ALDE și aprobate de CCR. Acum dna Dăncilă cere pedepse aspre, de parcă actuala situație n-are nici o legătură cu PSD-ALDE!

  • Aldus zice:

   Să le luăm pe rând.

   Primo, eu circul cu mașini de ocazie. Dar e drept că eu sunt bărbat. Totuși, dacă aș avea o fată, nu i-aș interzice chestia asta, i-aș spune doar să fie atentă (asta însemnând atentă la mutra șoferului, la cine mai e în mașină, la a căuta să meargă cu încă o colegă etc), dar nu aș face din asta literă de lege, pentru că nici să trăiești tot timpul cu frica-n sân nu-i viață. Statistic, astfel de cazuri sunt extrem de rare, și deci n-aș face din asta o obsesie, la fel cum nu i-aș interzice nici să circule cu avionul, chiar dacă, în cazuri foarte rare, câte un avion se mai prăbușește. Cât despre mine, după ce o să-mi iau o mașină, o să iau cât mai mulți oameni de pe stradă, exceptând evident cazurile ce par dubioase, pentru că și pe mine m-au luat destui în trecut.

   Secundo, STS nu are la ora actuală tehnologie de aflat locul de unde sună cetățenii. A primit în acest scop o sumă mare de la UE, parcă spre 400 milioane de euro, dar banii au fost puși în stand by vreo doi ani, datorită controversei pe tema legilor Big Brother. Dacă îți amintești, au fost și ceva restricții impuse de CCR în acest sens. Înțeleg că situația s-a cam deblocat și urmează o licitație pentru a găsi un furnizor de tehnologia respectivă, dar o să apară o altă problemă: în momentul în care STS va fi în posesia acestei tehnologii, vom avea o structură care ne monitorizează constant 24/24, de oriunde am suna, fără mandat. Sigur, în numele reacției mai rapide în astfel de situații, în care se pot salva vieți. Dacă ție asta îți sună ok, treaba ta, dar mie nu-mi sună ok. Și sper să nu mă întrebi de ce.

   Apoi, Uber și Google îți află locația pe bază de GPS, printr-o aplicație instalată pe telefonul tău. Și serviciul de la 112 are o astfel de aplicație, care, după ce ți-o instalezi, îți permite doar să apeși pe un buton de alarmă și transmite instantaneu cu mare precizie poziția ta. Deci iată, tot ce are Uber și Google are deja și 112! Dar te-ai gândit că poate fata n-o fi avut aplicația respectivă pe telefon? Mai mult, suntem siguri că era telefonul eu? Că atunci putea pur și simplu să pornească GPS-ul (Google Maps etc) și să-și afle singură poziția exactă. Mult mai plauzibil îmi pare ca dezaxatul să-i fi luat telefonul și fata să fi găsit prin cameră un telefon de-al lui, dar care era închis/blocat. Dacă un telefon este blocat și nu știi pinul, nu poți folosi nicio aplicație de pe el și nu poți face apeluri decât către 112, din câte știu.

   În plus se dovedeşte cât de nocive au fost măsurile prin care s-au distrus colaborările dintre instituţii şi s-au terorizat structurile justiţiei.

   Protocoalele SRI-DNA au fost cât se poate de nocive (și ilegale). În afară de asta, SRI nu se implică în operații de acest tip. Și nici nu era nevoie de implicarea lor, deoarece Poliția are un serviciu special (căruia îi spune „dosul”) cu astfel de tehnică de interceptare. Pe care-l putea apela mult mai repede decât SRI, că era chiar din ograda lor, nu din altă instituție. Și care le putea furniza poziția exactă a fetii, la fel ca SRI și spre deosebire de STS. Cine-i de vină că ei sunt incompetenți sau lași și n-au vrut să-i deranjeze pe ăștia din „dos”? Mai mult, cine-i de vină că o bună bucată de vreme nici măcar n-au luat de bună versiunea fetei, pe considerentul că agresorul nu-i lasă un telefon la îndemână? A trebuit să insiste Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei, pentru ca în final să-l aducă pe tatăl ei să recunoască vocea, ca să se convingă că e chiar ea. Alt timp prețios pierdut.

   Ca să nu mai zic de faptul că procurorii, înțeleg că 4 la număr, n-au vrut nicicum să intre în forță, până nu primesc mandat, deși situația le permitea (fie lașitate, fie necunoașterea legii). Scrie atât în Constituție cât și în Codul Penal că puteau interveni la ceas de noapte fără mandat, dacă situația o cerea (vieți umane în pericol, bunuri în pericol, flagrant etc). Dar ei n-au făcut-o. Deci, legea care este astăzi era suficientă pentru oprirea acestei crime. Dar n-au fost oameni care s-o cunoască și s-o aplice. Și atunci ce facem, luptăm cu cauza, care sunt oamenii proști, incapabili și căpătuiți pe pile, sau ne gândim cum să inventăm alte legi, adică să facem teorie? Legile noi cine le aplica? Păi uite că era deja lege care le-ar fi permis să acționeze și n-au aplicat-o.

   Comisarul-șef Nicolae Alexe, fost adjunct la IPJ Olt, este polițistul care a insistat pe lângă procurori să intre peste Dincă, spunându-le insistent că au bază legală. A fost destituit vineri. Cei patru procurori care i-au interzis prin ordin intervenția sunt bine-mersi și se scot unul pe altul. Din nou, legea e de vină sau oamenii?

   Acum dna Dăncilă cere pedepse aspre, de parcă actuala situație n-are nici o legătură cu PSD-ALDE!

   Este o crimă socială, ce legătură să aibă cu politica? Și violurile au mai nou legătură cu legile PSD? Că totuși, nu suntem într-un stat în care violatorii să fie tratați cu respect sau ceva. Legile (diferite sau nu) și pedepsele mai aspre nu ar fi însemnat nimic în cazul de față. Să zicem că Dăncilă introduce pedeapsa cu moartea. E imposibil, printre altele am fi expulzați din UE, dar să facem un „exercițiu de imagine”, vorba premierului, și să presupunem asta. Crezi tu că alde Dincă nu vor mai răpi, viola și omorî, de frică că merg la ștreang? Crezi că dacă legea era deja mai aspră, Dincă nu le-ar fi sechestrat pe cele două? Aici e vorba de cum să-i prinzi și stopezi la timp, că ăștia sunt dezaxați, nu-i oprește nicio lege.

   Apropo de legi, că aparent ținta ta o constituie coaliția PSD-ALDE, a fost recent un referendum propus de Iohannis pe teme de justiție. Conform primei întrebări, un om care-i prins că a dat șpagă paznicului de la un spital pentru a-și vizita mama în afara orelor de program (faptă de corupție), odată închis, nu poate fi grațiat. Că asta spunea punctul 1, să nu mai grațiem corupții. În schimb, Dincă, care a violat și omorât cel puțin două fete, poate fi grațiat. Are dreptul de a fi grațiat. Justiția din mintea lui Iohannis, a celor de la USR & company.

   Dar am divagat.

   • vax-albina zice:

    @Aldus,
    Aceast comentariu va fi șters după ce albescu îl va citi.
    Am crezut că te-ai mai deșteptat.
    LE. Subiectul deviat de tine a mai fost discutat pe alt blog. Blog Ai vrut să te produci și aici. OK. Puteai fi mai scurt și nu ți-aș fi șters postarea, deși nu sunt de acord cu cele scrise și știi asta.

    • Aldus zice:

     De ce mai exact îl ștergi? Pentru că după părerea ta nu am dreptate?

     Dacă io vă ștergeam toate comentariile de la mine în care spuneți prostii… rămânea cam gol blogul. 🙂 Dar nu, lăsând gluma la o parte: cum vă puteți considera deschiși la minte și-n același timp ștergeți comentarii? Comentarii în care eu îmi expun o părere. Nu înjur, nu folosesc cuvinte vulgare, îmi expun opinia și mi-o argumentez. Cum vă puteți considera inteligenți și capabili de a vedea în marasmul politicii de azi, sau mă rog, de a analiza orice, câtă vreme nu suportați dialogul cu cineva care are opinii diferite de ale voastre? Repet, care nu vă înjură, nu vă spurcă, nu vă atacă la persoană, ci doar are alte convingeri? Ba mai mult, și le expune alături de niște argumente?

     Halal.

     • Domnul Aldus… ceea ce conteaza este bunul simt! Cand el dispare cel deranjat poate folosi orice metoda de a se manifesta!

     • Aldus zice:

      Ca observație personală personală, de foarte multe ori când îi spui unui om un adevăr incomod, el va considera că ești lipsit de bun simț și că-l ataci. Eu m-aș bucura să primesc un feedback constructiv, chiar pe un ton mai abrupt.

      În afară de asta, majoritatea comentariilor listate acolo erau private, în sensul că Albinunța deja mă banase, așa că intrau direct în spam. Le-a publicat ulterior.

     • Acestui comentariu pare să-i lipsească tonalitatea cuvintelor răstite și joviale… 🙂
      Văd că se poate!

      Îți mulțumesc! Seară frumoasă! 🙂

     • Aldus zice:

      Ton jovial înseamnă ton glumeț, voios, de bună dispoziție etc. 😉 În rest, ai dreptate, comentariul anterior era pe un ton mai liniștit, care care mai e farmecul în cazul ăsta? 😀

     • Farmecul nostru este să folosim un tot ce ne poate încânta sufletul… fie că-i serios sau sub formă de glumă! După câte am observat chiar blogul tău prin denumirea lui, e mereu în opoziție! 😉 Seară frumoasă tuturor!

     • Aldus zice:

      Blogul meu se numește O Poziție. Nu-i vina mea că ochii voștri citesc opoziție. 😀 Frumusețea (și opoziția) e în ochii privitorului, nu? 🙂 Nb.

     • Nu știu cum se numește cu precizie, n-am ajuns la el din varii motive… Dar la prima citire, este opoziție! 🙂 Mai ales că toate comentariile dv. par în opoziție! Îmi cer scuze, dar asta simt! 😉

     • Aldus zice:

      Păi să știi că bine simți! Este o atitudine de opoziție. Opoziție față de indolență și comoditate. Opoziție față de lene intelectuală și prostie. Opoziție față de intoleranțe și prejudecăți. Opoziție față de clișee, automatisme toxice și perspective greșite sau înguste. Față de toate acestea, mă declar în opoziție! 😀

      Iar atunci când comentatorul (sau interlocutorul, dacă mă aflu pe alt blog) ține să le manifeste repetitiv, îmi permit să-i atrag atenția pe un ton care să-l scoată din letargie! 😀

     • Sa inteleg ca echilibrul tau afectiv iti cam face probleme daca ai atatea indoieli si uiti regula numarul unu in relatia cu cei din jur: Cel mai important in viata, sa ai un echilibru, cat se poate de perfect, nu incerca sa-i schimbi pe cei care-i intalnesti, dupa bunu-ti plac! Nu-ti place, evita! Nu intra intr-un conflict ce nu se mai termina ajungand mereu in o…pozitie!😎

     • Aldus zice:

      Asta-i valabil pentru cei care stau acasă. Dacă vrei să nu-ți dispute nimeni opiniile, nu intra pe bloguri. Nu comenta și nu-ți face publice aceste opinii. În momentul în care le faci publice, ele devin subiect de posibile discuții. Blogul e ca o arenă: dacă intri acolo, înseamnă că vrei să te lupți (în idei). Înseamnă că ești deschis și la alte perspective. Înseamnă că ești dispus să-ți revizuiești eventualele convingeri eronate. Etc. Dacă imediat ce întâlnești un oponent mai bine înarmat începi să strigi că nu-i corect, că nu-i frumos să te atace etc, atunci poate că era mai bine să-ți fi ales o altă profesie decât cea de gladiator. 😉

      PS: Nu știu de unde ai dedus că aș avea atâtea îndoieli.

     • În ceea ce mă privește, pot fi gladiator, dar e posibil să nu-ți convină! Și nu mi-aș dori să te supun unui test de sinceritate prin care să se dovedească că nu ești ce vrei să pari! 😉

     • Aldus zice:

      Și ce faci cu dragostea, dacă vine unul și strigă la tine? Te faci mică și te ascunzi într-un colț? 🙂 Bagă mare dacă zici că poți fi gladiator, nu te rezuma la aluzii! 😀

     • Ce faci? Mă provoci?
      Nu te sfătuiesc s-o faci…
      Eu sunt mică și naivă
      dacă-ți voi răspunde
      cazi în colț
      și-ți julești genunchi. 🙂

     • Aldus zice:

      De două comentarii mă tot ameninți că-mi vei răspunde și mă vei băga în colț. Dacă ăsta-i modul tău de a mă băga în colț, cu poezii și cu citate despre dragoste, atunci cu siguranță o să-mi julesc genunchii! 😀

     • Nu-ți pot răspunde cum mi-aș dori și mai ales cum ai merita în comentariile unui al blogger, bunul simț nu mă lasă! Dacă te-ai teleporta la mine, abia atunci m-aș lansa… 😉 Ai grijă ce-ți dorești! 🙂

     • vax-albina zice:

      Iar vorbești despre tine, Aldus? Iar profiți de libertatea de a posta pentru a devia de la subiect?
      Nu aștept răspuns. Nu aflu nimic interesant.
      Ești primul/prima care va intra la moderare comentarii. Definitiv.

    • Aldus zice:

     Auzi, pe lângă că m-ai banat pentru că aparent mi-am exprimat punctul de vedere pe care l-am mai exprimat pe alt blog (?!?) și pentru că am lăsat un comentariu lung (what the hack?!? e prima dată când aud că lungimea comentariilor e ceva negativ, toată lumea avizată, inclusiv pe bloguri externe, îți spune să postezi și să urmărești să obții comentarii cât mai lungi), de pe lângă nonsensurile ăstea, acum mă și acuzi public de aceste lucruri, pe blog, știind că m-ai banat și că deci nu mă pot apăra decât în privat? Și deci că acuzele sau afirmațiile tale publice despre mine sunt văzute de toată lumea, în timp ce răspunsurile mele vor fi văzute doar de tine, în spam?!?

     Again, și vă mai considerați destupați la mine? Lol, comentariul e lung și ai mai scris despre asta pe alt blog. Motiv de banare. 🙂 Cum, bre? Măcar recunoaște onest și de față cu tine însăți, privindu-te în oglinda ta interioară, că nu-ți plac opiniile contrare și că ești prin asta radicală. Adică ceea ce nu voiai să recunoști când îți ziceam de proiecție.

     Da, radicală, pentru că cenzurezi la tine acasă opiniile altora cu care nu ești de acord, chiar dacă nu te înjură, chiar dacă și le exprimă civilizat, pe motive fictive de tipul că comentariul e lung. Fix ca un dictator care interzice dreptul la opinie. Doar că tu n-ai o țară la dispoziție, tu ai doar blogul. Da-n rest fix la fel. Ceaușescu nu te lăsa să te exprimi liber în țara lui, permitea doar opiniile care-l lăudau pe el și teoriile lui, tu faci fix la fel pe blogul tău. Sigur, nici el nu-ți spunea că de aia te-a arestat securitatea, pentru că ai gândit liber. Și el inventa motive. Auzi acolo, mi-am exprimat deja punctul de vedere și pe alt blog! Și ce? Poate albescu nu l-a citit. Comentariu lung?!?

     QED cu proiecția

    • Aldus zice:

     Asta ca să nu mai zic că subiectul n-a fost deviat de mine, cum zici tu, eu răspunzând punctual la ce-o zis albescu. Urmărește firul discuției, te rog. Dacă l-a deviat cineva, albescu l-o fi deviat (ceea ce pe mine nu mă deranjează), pentru că eu pur și simplu am replicat la afirmațiile lui explicite, care se pot corela mai sus cu răspunsul meu.

     Dar, din nou, la inventat scuze care să ne justifice cenzura ne pricepem. Mult mai greu e să acceptăm… lol, opiniile contrare cu ale noastre. După care ne numim deschiși la minte. Gizăs!

    • Aldus zice:

     Și cum adică „am vrut să mă produc” pe alt blog? De câte ori ai comentat la mine pe blog și te-am criticat că vrei să mă produc? Păi bine tu, nu ăsta e scopul comentariilor, ca să discutăm pe tema propusă de autor? De ce le mai lași deschise, atunci? De ce pe restul comentatorilor nu-i acuzi că vor să se producă și nu-i banezi, câtă vreme probabil îți cântă în strună? Dar pe mine, pentru că am comentat ceva cu care aparent nu ești de acord (ce anume? că nici asta n-ai zis. puteai să răspunzi punctual, așa cum i-am replicat eu lui albescu) și pentru că mi-am expus punctul de vedere într-un mod consistent și argumentat (calitate!), m-ai banat sub motiv că am scris mult (deci scrieți puțin, ca să vă pot contrazice ușor sau să nu vă ia nimeni în serios?!?) și că nu-i prima dată când mă pronunț pe subiectul ăsta?!? și că vreau să mă produc la tine?

     Lol, micii dictatori de pe bloguri. Înainte de a vă considera de dreapta, toleranți, cu vederi largi etc, aruncați cu lanterna în propria conștiință și observați-vă cu luciditate comportamentul. Eu doar am expus niște opinii. Tu m-ai banat pentru că n-ai fost de acord cu ele. Deci, nu ești capabilă să porți un dialog cu cineva care are alte opinii și, mai mult, le cenzurezi. După care publicați pe blog articole despre toleranță, corectitudine politică și alte cele. Plus mă acuzați pe mine că sunt extremist.

     Am scris, cândva, un articol referitor la proiecție. Recitiți-l cu încredere. Deocamdată, eu n-am banat pe nimeni pentru convingerile lui și lungimea comentariilor. Nici măcar atunci când ele n-au fost corecte gramatical sau coerente. Așa, radical cum mă vedeți. Voi, cei care mă banați. 😉

    • Aldus zice:

     Am o propunere: pune un avertisment la subsolul articolelor, ceva de tipul: accept doar comentariile celor care îmi cântă în strună. Dacă aveți opinii cu care nu sunt de acord, indiferent cât de neutru (fără atacuri la persoană) și argumentat le formulați, faceți bine ca măcar să fie scurte, pentru că altfel vă voi acuza că ați lăsat niște comentarii lungi, în care ați vrut „să vă produceți”, și vă voi interzice dreptul la a comenta! Aici rămân doar cei din bula mea. Adică oameni deschiși la minte și toleranți, ca mine! 😀

  • Aldus zice:

   Pe de altă parte, nici STS-ul nu-i șmirghel, de exemplu ei trebuiau într-un astfel de caz să anunțe urgent salvarea, că-i vorba de viol, ori nimeni n-a anunțat nimic. Dar, din nou: conform procedurilor legale, trebuiau să anunțe. Deci legea, asta de acum, le cerea să cheme salvarea. Oamenii de acolo, adică cei care aplică legea, n-au făcut-o.

 4. arakelian zice:

  stii ce e grotesc? ca nu e primul caz. Sau singurul.
  Dar asta e atat de proaspat, atat de in toate gesturile noastre incat nu mai pot. E picatura din paharul ala. Si mi-am adus de palma peste fund primita. De mosul din autobuz care mi-a pus mana pe coapsa. De jandarmul care m-a hartuit prin orasul natal si politistul care mi-a ercomandat sa il evit.
  Si cate alte femei au trecut prin situatii mult mai triste ca mine, si niciun caz de hartzuire nu e pedepsit prin lege!!! politia neglijeaza!!

  • vax-albina zice:

   Bine ai reapărut. Și tu, și Dongabone. Ce repede trece timpul.
   Dar ai dreptate. Trebuie să ne apărăm singure/singuri. Iar totul cred că pleacă de la educația primită în familie și la școală. Nu prin TV și nu prin filmulețe de pe net care dezvăluie nenorociți și situații horror.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s