Bomba bombelor

din presă.
Pentru că se discută tot mai des despre lipsa de calitate a articolelor din publicațiile online, nu doar cele tabloide, o să adaug și informația selectată de mine pe 22.06 din Ziarul financiar.
Știu să mă protejez. Nu mai reacționez exagerat la lipsa acordului, a literelor dintr-un text și a altor ”fleacuri”. Nu are rost. Zic că e vina funcției de ”autocorect”, înjur și trec mai departe. Că nimeni nu mai recitește ce a scris, e clar.  CSF…NCSF, vorba tinerilor ce vor construi viitorul.
Evit evz și capital, evit maxim cancan ori articolele bizare ale realității net. Uneori citesc doar titlurile și mă îngrozesc la ideea că unei vedete i-a murit puncte, puncte. Nu mai dau click, sunt sigură că i-a murit hamsterul sau nu-ș ce cumnat de verișor (dacă există asemenea rudenie). Cu astea  m-am obișnuit.
Nu mă mai miră prestația recentă a doamnei Andronescu cu mototolirea bancnotelor, căci am văzut-o și în 2011. S-o fi sclerozat?
Nu  mă mai entuziasmează figura pașnică a madamei VV de Videle plimbându-se desculță pe plajă.

Alta e problema mea recentă. V-o afișez spre știință.
O fi o nouă formă de umor ?
Zău că aș  vrea să aflu ce credeți 🙂

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Bomba bombelor

 1. pogaciblog zice:

  E de râs /plâns .

 2. Daca n-a scris „intr-o zi de noapte”, e degeaba…

 3. Neica nimeni zice:

  Există, cel puţin teoretic, o explicaţie perfect validă pentru titlul respectiv, însă nu ştiu dacă se aplică concret fiindcă n-am citit articolul respectiv – şi nici n-aş citi vreodată ceva ce aparţine terorismului „jurnalistic”.
  Explicaţia ar fi: dacă în timpul unei furtuni puternice, cînd cerul e negru de nori şi ploaie, ar cădea reţeaua electrică, atunci da, oamenii ar putea rămîne în beznă chiar şi pe timp de zi.
  Repet: e doar o teorie.

  Problema nu e cînd cade accidental reţeaua datorită descărcărilor electrice care supraîncarcă liniile de înaltă tensiune sau distrug transformatoare, ci cînd se opreşte programat, la ordine (interne sau externe) în ajunul unor anumite evenimente naţionale sau internaţionale. Sigur, nu se întîmplă peste tot ci numai în zonele unde locuiesc persoane suspecte de… ceva. Cum a fost la mine în noaptea de 3-4 iulie. Şi la maică-mea la bloc.
  Dar despre asta nu se scrie în „presa liberă”.

  • vax-albina zice:

   Nu știu ce să zic. M-ați băgat în beznă (în plină zi) cu ultima parte a comentariului 😀

   • Neica nimeni zice:

    Hai că m-ai şi „pluralizat”, mi-o fi căzut domnia (sau regalitatea) pe cap şi io nu ştiam. 🙂

    Vezi, cine are suficient timp să gîndească, nefiind ocupat cu munca asiduă pentru propăşirea altora, poate pune lucrurile cap la cap pînă ajunge la o concluzie posibilă, ba chiar probabilă; asta fiindcă coincidenţele rămîn mult în urma faptelor. Dar de ce ne-am bate capu’ cu chestii de-astea „democratice” – „băieţii” ar sări imediat cu „paranoia”, „teoria conspiraţiei” etc întru discreditare totală. Iar dacă nici asta nu merge… 🙄

    • vax-albina zice:

     Vaaai. Scuze. Acuma m-am uitat la poză și te-am recunoscut. Chiar mă miram că are ideile tale 😦

    • Mugur zice:

     Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!
     Tu chiar crezi că teoria conspirației este doar o simplă teorie?
     Desigur, depinde care dintre teoriile conspirației ai avut matale în vedere, deși…
     Și poate aș redefini democrația ca fiind puterea celor mulți, care este pusă în aplicare de cei puțini, care hotărăsc ce este mai bine să facă cei mulți în favoarea celor puțini. 😀

     • Ai dreptate cu redefinirea, cred că asta a fost făcută în secunda doi după apariţia definiţiei originale şi s-a perpetuat de-a lungul vremii.

      Teoriile rămîn teorii pînă ce sînt verificate – după aceea devin fapte care, la rîndul lor, în secunda doi sînt „redefinite”, adică răstălmăcite, puse la îndoială etc. pînă ce istoria ajunge să le consemneze „aşa cum trebuie”, nu cum au fost în realitate. Nimic nou sub soare.

 4. 9 zice:

  E bezna minții😂

 5. Și eu sînt mirată de astea două, dar n-aș fi dat click, ci unfollow.
  Cu bezna, o fi fost de la eclipsă, am auzit c-a fost una.
  Cu furtuna, să fim serioși…
  Deci înțeleg, cu regret, că trebuie să le trec la fake news…

  • vax-albina zice:

   Cred că ai citit ce a scris Aldus (https://opozitie.eu/2019/doua-stiri-bomba/) . Cum eu aveam deja poza salvată și pe blogul lui nu cred că se pot insera imagini, plus că aveam oarece alte păreri, am ales varianta asta de a-mi spune oful.

   • Da, citisem, eu nici comentarii nu pot să-i inserez, his choice 🙂
    … Din aceste motive, ale voastre, eu nu mai citesc decît pressone, recorder și încă două-trei. A, da, și la digi24 am rămas încă abonată, din toată presa „veche”, deși… mă rog, încă mai e de capul lor ceva.

    • vax-albina zice:

     De acord. Cam astea și încă trei-patru.
     Am un mare defect. Nu pot asculta știri și nu pot privi la talk show-uri. Tot ce aflu e scris pe undeva. Dar ca un filolog ce ești (e de bine) poate își amintești de Alphonse Allais și de schița lui de dinainte de 1905. Pe ff scurt. Un ziar dădea concurs de angajare și cerea o știre scurtă, de senzație.
     Pauză 😀
     A câștigat cel care a scris foarte inspirat și inventiv despre doi copii găsiți înghețați în pădure de un vânător ce trecea pe acolo. Care le-a lăsat niște chibrituri și a mers mai departe.
     Pauza a fost necesară pentru a găsi cartea și a reproduce corect. Nu a fost să fie.
     Dar despre Alphonse Allais am scris aici (pentru când vei avea timp):
     https://zorele.wordpress.com/2012/09/26/fara-politica-rasfoindu-l-pe-alphonse-allais/

    • Aldus zice:

     Cum adică nu poți să lași comentarii, Isabelo? Că nu ești banată la mine. N-am i-am banat nici măcar pe dușmani, darămite pe voi. 🙂

     În schimb, am observat o chestie ciudată: toate comentariile tale îmi intră direct în spam. Primesc notificare că ai comentat, dar pe blog comentariul tău se află în spam. Da’ pentru aia ți l-am scos pe fiecare de îndată ce l-am observat și ți-am răspuns la toate. Ca de exemplu:

     https://opozitie.eu/2019/problema-tramvaiului/#comment-12894

     Tu n-ai revenit la niciunul, așa că le-am luat pe toate drept comentarii de complezență. Da’ io le-am scos din spam și ți-am răspuns la ele.

     Cred că nu te înțelegi bine cu pluginul meu de spam. 🙂 Și nu l-aș dezactiva, că de când am avut ideea genială să public și să analizez un comentariu de tip spam, am început să le primesc pe bandă rulantă:

     11057 spam comments were blocked by Anti-spam plugin so far. Upgrade to Anti-spam Pro for advanced protection.

     Mai degrabă ți-aș face un cont de subscriber, în speranța că vei trece de ochii lui vigilenți, dacă vrei. 🙂

     • vax-albina zice:

      Adică cum, Aldus? Cum de complezență? Omul răspunde la problema ta, nu se bagă într-un dialog. Chiar crezi că poți manevra cititorii/comentatorii? Nu le trimiți nici notificări pentru ca să obligi pe cei care comentează să intre repetat pentru a afla dacă au primit răspuns. Jalnic, Aldus. Te crezi inteligent,dar

     • Aldus zice:

      Albinuțo, cum se face că ai o impresie așa minunată despre mine? 🙂 Am înțeles că nu-mi pui linkuri, dar să mă și vorbești de rău? 🙂

      Nu trimit notificări pentru că nu pot să le trimit. Ca să se trimită notificări (că nu eu personal le trimit), trebuie să ai comentarii imbricate și cineva să dea reply la comentariul tău. Ori mie nu-mi plac comentariile imbricate. Cred că o singură dată am avut, acum mulți ani, după care le-am scos. Și altora le recomand același lucru, să și le scoată, pentru că din punctul meu de vedere sunt urâte și fragmentează discuția. Întreab-o pe Cudi de câte ori nu i-am zis să și le scoată și ea, sau măcar să le pună pe două niveluri.

      Apoi, comentariile imbricate nu-s suficiente. Ca să primești notificări, mai trebui ca blogul în cauză să fie din ăsta gratuit pe wordpress.com, cum aveți voi, sau să folosească pluginul Jetpack pentru comentarii. Pe orice alt blog pe domeniu personal, chiar dacă este pe wordpress, nu se primesc notificări. De fapt asta-i regula, notificările sunt un caz de excepție, doar pe blogurile wordpress.com sau cu jetpack pt com. Câte notificări ai primit pe blogul lui Cudi?

      Last but not least, în timp ce e adevărat că îmi doresc cititori, faptul că cineva intră de 10 ori pe blog nu mă încălzește cu nimic. Că îmi cresc doar vizitele. Dar numărul de unici rămâne același. Eu îmi doresc cititori în sensul că aș vrea să am mai mulți oameni cu care să discut, nu în sensul că fiecare trebuie să intre de N ori pe blog. Cu ce te ajută pe tine că eu intru de două ori pe zi sau de zece ori pe zi la tine pe blog? Tot un singur cititor sunt, nu? Care-i faza?

      Legat de comentariile de complezență: în primul rând că omul răspunde la un subiect propus de mine, nu la o problemă a mea, cum zici tu. Apoi, nu știu cum privești tu lucrurile, dar eu îi consider pe majoritatea celor cu care mă întrețin prin blogosferă, inclusiv cei cu care mă contrazic, prieteni virtuali. Și, din nou, nu știu tu, dar eu cu un prieten aș schimba mai mult de două cuvinte. Aș purta o conversație. Nu pentru a-l convinge de adevărul meu, ci pentru că o frază este prea puțin, prea insuficientă pentru a putea cuprinde în tine sufletul și ideile celuilalt. La fel și subiectele pe care le discutăm, cel mai adesea sunt destul de complexe, și deci nu le putem aprofunda într-un singur comentariu.

      Ție îți plac comentariile telegrafice?

      În sfârșit, sunt uimit de modul în care mă privești. Dar, ca de obicei, frumusețea e în ochii privitorului. Sau, în cazul de față, al privitoarei. Așa mă vezi tu pentru că așa mă privești tu. Asta înseamnă că problema e undeva la tine.

     • vax-albina zice:

      Am pus linkul și tot n-a fost bine. În rest – blogul tău, setările tale și părerile mele. Fiecare cu ale lui.

     • Aldus zice:

      Atunci oprește-te din a face presupuneri nefondate despre motivele care mă fac să am setările într-un anume fel. Cum ar fi că vreau să manevrez discuția sau să-i oblig pe cititori să intre de 10 ori. Știi cum zic?

    • Aldus zice:

     Apropo de care chestie, uitându-mă puțin la datele cu care comentezi: de ce linkul de pe nick-ul tău duce spre issabelacotelinhome.wordpress.com în timp ce adresa blogului tău este issabelacotelin.home.blog? Mă întreb dacă nu cumva din cauza acestei nepotriviri te consideră spameriță.

     • Aldus, vorbești limbi străine pentru mine, în ciuda diplomei mele pe care scrie că le-aș fi absolvit, sau poate tocmai d-aia 🙂 Nu știu să răspund la nimic din tot ce-ai zis, pînă și răspunsurile tale de la articolul tău acum le văd prima oară…
      Adică eu am vrut doar să scriu și să vorbesc cu oamenii care vor să vorbească cu mine, indiferent unde, deci nu știu ce-am făcut și ce nu „cum trebuie” cu blogul, cu comm, cu spamurile, cu nimic :)) și nici cum pot normaliza, să zicem, cele de mai sus.
      Dacă poți să mă ajuți cumva, dar mă gîndesc că nu aici, că nu-i frumos, fă-o, te rog 🙂

 6. ioansperling zice:

  Eclipsă totală de soare si electricitate!
  Nu conteaza cine dă clic contează cati o fac! Pentru asta trebuie ceva sa para „de senzatie” E acelasi mecanism ca si la vot: ii „revolti” cu o stire si voteaza cum sau ce trebuie votat! Normalitatea actuala!

  • vax-albina zice:

   Foarte, foarte corect. Eu refuz să merg ca măgarul după morcov. O fi bine?
   Referitor la ”câți sunt” vă reamintesc, ca unui ardelean, versurile lui Topârceanu:
   ”Si deodata, cu glas mare
   Incepura amandoi
   Sa cotcodaceasca-n soare:
   -Nimeni nu mai e ca noi!
   Nimeni nu mai e ca noi!

   Dar de sus, din corcodus,
   Pitulandu-se-ntre foi,
   Mititel si jucaus,
   Le-a raspuns un pitigoi:
   -Cati ca voi! Cati ca voi!
   de aici: https://Versuri.ro/w/pa77

 7. E bine că le-ai surprins și evidențiat. Din păcate ai putea avea o postare amplă cu erori de acest gen, fără vreun efect asupra celor vizați. Măcar să râdem amar, decât să plângem acru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s