Alegerile mele?

Un progrămel și un îndemn.

Am aflat ceva nou. (E bine să ai copii deștepți, vă spun eu.) M-am lămurit cum se fac filmulețele pline de texte și de desene. Sper că le știți. Am pe blog un exemplu (culmea, tot cu alegerile pe care le facem): https://zorele.wordpress.com/2012/11/13/cu-jena-despre-alegeri/
Nu sunt egoistă. Poate veți avea răbdarea să construiți și voi o postare cu ajutorul programului pe care îl indic. Softul poate fi folosit gratuit timp de 7 zile. (cu muulte restricții, dar nu contează.) Biblioteca cu imagini e absolut deosebită și organizată pe domenii ori criterii de interes. M-am jucat cu multe, am privit desenele animate, m-am amuzat la efecte ori soluții, dar am construit un video cam sec.
Mno. După cum e momentul și după cum funcționez zilele acestea.
Sper să apreciați programul lor, ideea mea și nu lipsa clară de talent artistic 😦

Alegerile sunt importante. Inclusiv cele ale softurilor. Joaca și învățarea pot fi frumoase și chiar cred că rezultatele pot înlocui chestii gen PowerPoint ori alte medii de prezentare specifice conferințelor. Sper sincer să vă placă.
Linkul Videoscribe este aici: https://www.videoscribe.co/en/  Enjoy.

PS. Mergeți Duminică, 26 mai, la vot, DA? Nu lăsați să aleagă alții în locul vostru.

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Alegerile mele?

 1. 9 zice:

  Sigur ca ma duc la vot!🙂

 2. Aldus zice:

  Corect! Mergeți la vot și votați PSD! 😀

 3. Interesant! Sper să încerc și eu acest program.
  Firește că mergem la vot, pentru că e vorba de viitorul nostru.

 4. Raluca zice:

  Bravo mama!
  Sunt mândră de tine.

 5. vax-albina zice:

  @tuturor,
  E inadmisibil. Sper ca votul nostru să schimbe configurația politică. Sper ca să avem alegeri anticipate. Sper ca niciodată să nu mai citim despre întâmplări înfiorătoare, unde nimeni nu recunoaște vina și unde nimeni nu plătește.
  https://www.profit.ro/opinii/voi-le-ati-dat-votul-ei-v-au-luat-totul-19012187

  • Aldus zice:

   La prima, cu oile, am râs. Și m-am gândit că-i bine că avem alegeri din 4 în 5 ani, ocazie cu care ies la suprafață tot felul de întâmplări de-a râsu-plânsu.

   Am abandonat lectura pe când cel care se angajase în a relata niște întâmplări adevărate începe să-și dea cu părerea despre motivele din care au părăsit românii țara, adică să-mi vândă subtext în locul întâmplărilor promise, și spune că au mai rămas doar cei care se tem să plece. Mișto, am aflat câteva lucruri noi despre mine.

   • vax-albina zice:

    Te cred că ai aflat despre tine. De aceea citim, nu doar ne uităm în oglindă.
    Sper să-ți placă ce ai aflat.

    • Aldus zice:

     Au mai rămas aici doar ăia care se tem să plece în străinătate, pentru că cei mai mulți s-au cărat deja din fața corupției locale.

     Am aflat că am rămas în țară pentru că mi-e teamă să plec. Că restul, cei cărora nu le-a fost teamă, s-au cărat deja, nemaisuportând corupția.

     Cel care a scris e sau prost sau manipulator. Plus că reduce viața omului la o singură dimensiune, cea economico-politico-socială. Dacă unii politicieni fură și nu-s străzi asfaltate și parcuri sau spitale ca în străinătate, înseamnă că nu poți fi fericit. Că viața ta îți va fi distrusă. Și vei căuta să pleci. Iar dacă ai rămas, înseamnă că ai rămas pentru că ți-e teamă.

     Aici m-am oprit cu lectura. Tipul nu vrea pur și simplu să relateze peripeții de-ale lui, tipul vrea să îți infuzeze printre rânduri crezul lui politic. Nu te-ai prins, nu-i așa, că de fapt îl citești pe cineva care vrea să te „educe” despre cum să votezi, taman înaintea alegerilor? Caută astfel de povești la câteva zile *după* alegeri. Vei avea șanse mai mari ca ele să fie reale și curate.

     • vax-albina zice:

      Și? tu nu faci la fel? eu nu fac la fel? Fiecare încercăm să convingem cititorii că noi avem dreptate. Unii cred ca noi, alții, nu. Care-i problema? Aaa. Dacă am încerca să-i convingem de ce vrem noi, dar pe bani, vezi A3 ori RTV, ori alte posturi, atunci am fi vinovați de manipulare.
      Dar atunci când eu îmi spun sincer părerea, nu văd de ce m-aș stresa că cititorii mei au și alte păreri. Dialogul e esențial, fiecare învățăm ceva.

     • Aldus zice:

      Păi și când părerea respectivă apare exact înaintea votului, nu-ți dă cu virgulă? Și dacă ți-o spui, de ce o ambalezi frumos în „amintiri din copilărie” sau „jurnal personal”, în loc să-i spui, cinstit, „opinii politice”? De asta zic eu că e manipulare – atât din partea saitului care o găzduiește, cât și din partea autorului care o ambalează în ceva diferit. Eu când îmi exprim opiniile politice o fac la rubrica „politică”, nu la rubrica „literatură”, gen. Și o fac pe tot parcursul anului, nu strategic, exact înaintea votării. În fine.

     • vax-albina zice:

      Vrei să fiu rea? Pot.
      Câți urmăritori ai câștigat cu tehnica ta? 😛

     • Aldus zice:

      Puțini, da’ deștepți.

  • Q zice:

   Din păcate, cam asta este România. Mi-am amintit de ce am plecat.

   • vax-albina zice:

    Nu suntem toți la fel. Dar e bine că trăiți într-o lume decentă și corectă.
    După ultimele evenimente s-ar putea să înceapă și la noi curățenia. 🙂

    • Q zice:

     Știu și nu vreau să generalizez, dar, când am plecat eu, rolul conducător al PSD părea mai important decât constituția și dreptul la furt mai important ca dreptul la viață. Și, colac peste pupăză, majoritatea oamenilor de rând considerau că așa era firesc, nici prin gând nu le trecea să ceară schimbare.

 6. Florin zice:

  Deocamdată, e bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s