Tăietură de ziar. Hans Magnus Enzensberger.

Nu m-a lăsat wordpress-ul să o republic. Așa că am dat copy/paste la postarea din 2011. Ori eu sunt limitată în idei, ori nimic nu s-a schimbat. Ne învârtim în cerc. Alegeți.
Vă dau link la vechea postare din respect pentru comentarii:
https://zorele.wordpress.com/2011/10/10/taietura-de-ziar/

Am fost zilele trecute să-mi cumpăr ziare. Cât mai ieftine şi cât mai groase. V-aţi bucurat degeaba. Erau pentru folosit la spălarea de toamnă a geamurilor. Şi mi-am amintit de timpurile când citeam ziare de hârtie. Nu pe net. Ba şi mai mult: decupam articolele sau poeziile care îmi plăceau. Dovada e mai jos. Nu ştiu din ce ziar am tăiat-o (o fi fost „Contemporanul” sau „România literara” -vezi dunga mov- ?), nu ştiu când am făcut-o şi nu ştiu traducătorul (ceea ce îmi sugerează că era înainte de 89).
P.S. Ne învârtim în cerc sau mi se pare? Că eu am cam ameţit.

Acest articol a fost publicat în Aiureli, Literatură, Scriitori uitați, Vorbe, vorbe, vorbe... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Tăietură de ziar. Hans Magnus Enzensberger.

 1. se schimba multe, oamenii nu se schimba.

 2. Vorba lui Lavoisier: nimic nu se pierde, nimic nu se crează, totul se transformă, sau mai puţin savanta zicală româneascîă „aceeaşi Mărie, cu altă pălărie!”….

 3. Aldus zice:

  În care cerc, albinuță? O spui la modul atât de vag încât nu-mi dau seama la ce te referi. Eu văd o mulțime de schimbări în jurul meu.

 4. Q zice:

  Caragiale e mereu actual, Eminescu ne spunea că toate-s vechi și nouă toate, înțelepciunea populară ne zice că lupu-și schimbă doar părul …

  Adevărata întrebare este: ce rămâne de făcut?

  • vax-albina zice:

   Bună întrebare. Dacă tot ai făcut referiri la literatură m-am dus să citesc Lenin cu ”Ce-i de făcut”. N-am prea priceput ce vrea, căci nu știu istoria acelor timpuri. Și-atunci m-am dus la Cernîșevski, cel care l-a inspirat pe Lenin cu ”Ce-i de făcut”-ul lui. Dacă mă lămuresc o să dezvolt. Mulțumesc pentru idee. Mi-ai dat de lucru. 🙂

 5. Ştim pe dracu’! Nu ştim nimic fiindcă sîntem hrăniţi cu informaţii contradictorii, istoria se schimbă de la zi la zi, sîntem educaţi să nu gîndim ci să executăm ordine, aşa că ce ştim? Ştim pe dracu’!

  Şi ce ştim, aia facem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s