Doar pentru 60+

Ieri l-am sunat pe unul dintre copii. Am primit SMS că e într-o ședință. L-am sunat pe celălalt. Am primit SMS că e la un curs. Voi vă dați seama ce copii deștepți am? Mă consolez cu ideea că inteligența se moștenește (în special) de la mamă.  Click aici.
Aveam și eu chef de vorbă. Degeaba. Dacă aș fi avut o bere în plus aș fi putut vorbi cu o mulțime de indivizi. De la cei de la vreun call-center, la alte neamuri ori la prieteni de blog. Nu a fost să fie.
Așa că mi-am luat muzicuța veche și defectă ca să încerc să cânt  spre uimirea pisicilor. Și ca să-mi amintesc de copilăria fericită.
Voi, cei apropiați de mine ca vârstă,  ați mai auzit melodia ce va urma? Eu (încă) o știu pe de rost, căci nu aveam YouTube pe-atunci. 🙂
Haideți să ne amintim de vremurile când inocența ori inconștiența ne ghida viața.

Dacă vreți să mă imitați, vă spun că versurile sunt AICI

Rețineți, vă rog, ultima strofă: ”Dar cântul nostru-aicea s-a sfârșit.”.

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Doar pentru 60+

 1. Aldus zice:

  Eu n-o știam, dar îmi place. Asta mă face de vârsta a treia sau de vârsta unui copil? Dileme, dileme… 🙂

  • vax-albina zice:

   Mă bucur. Bună întrebare 😀

   • albescu zice:

    Iartă-mă, dar nu pot să mă abţin. După multe peripeţii după ce am părăsit S/T am poposit la o firma a unui prieten. Şi pentru că nu aveau pe cine să participe la un curs de comunicare m-au trimis pe mine.Eram ca un vestigiu arheologic în mijlocul unor gadgeturi moderne.Aveam peste 68 de ani alături de copii de 30 de ani. Printre altele o domnişorică ne-a învăţat că dacă ni se pune o întrebare dificilă, ca să câştigăm timp pentru gândire trebuie să spunem: Bună întrebare! Sigur, avea mai multe calităţi, pe care de altfel ni le-a
    şi explicat: flata autorul întrebării şi câştiga timp pentru gândire. Ca un cursant corect am pus o întrebare logică: dacă întrebarea în cauză este imbecilă, pot să mă discreditez apreciind-o ca fiind o bună întrebare? N-aş putea să o formulez de genul: Mă aşteptam din partea dumneavoastră la o astfel de întrebare? care are darul de a indica autorul imbecilităţii în cauză! Am primit un răspuns ferm: se urmează standardul Bună întrebare!
    Deci, ca să mă conformez mă bucur, bună întrebare!

 2. Măcar tu ai pisicile care te ascultă, că le cânți sau le vorbești. Și nici nu te contrazic. 😉

 3. 9 zice:

  Nu stiam melodia.😀 Ai mei raspund mai repede la mesaje decat la telefon.😀

 4. ioansperling zice:

  Mie imi lipseste un an sau…memoria?

 5. kornnn13 zice:

  Mult mai bine vi-se potrivesc versurile melodiei „Cat’s in the cradle”

  • vax-albina zice:

   Mulțumesc mult. Înțelesesem ideea melodiei și nu mi se potrivea deloc. Aveam o nelămurire de prost cunoscător de engleză. Nu știam ce înseamnă ”Cat’s Cradle” Am aflat. E un alt joc al copilăriei mele. Se potrivește perfect cu melodia muzicuței. Unii îl mai știm:

 6. lacrimaroua zice:

  Multumesc, mi-am adus aminte de minunatii si inocentii ani ai copilariei !!!

 7. Mugur zice:

  Am, cum să nu mi-o amintesc? Aparatul de radio era deschis aprope permanent, iar emisiunile pentru copii mă pasionau destul de mult la acea vreme. Eram nelipsit de lângă radio la „Teatru radiofonic pentru copii”, nu și la poveștile de seară, care nu totdeauna mă amuzau suficient.

 8. Albescu zice:

  Mie-mi vine în minte mai degrabă melodia pe versurile: Nicușor avea o tobă, bum, bum bum! Și-o ținea pe după sobă, bum bum, bum, Toată ziua vrei nu vrei, bate-n tinicheaua ei! Nicușor avea o tobă! Bum, bum, bum.
  Aveam o tobă și-mi terorizam familia, mai ales pe taică-meu pe care mi-l aduc aminte la un birou vechi, în permanență scriind! Împreună cu soră-mea formam un șir indian și în ritmul melodiei, bine întreținut cu lovituri în tobă, mărșăluiam prin casă.

  • vax-albina zice:

   Drăguț cântecel. Zgomotos, dar nevinovat.
   Eu am o altă problemă despre care am scris pe-aici pe undeva: cel puțin două din versurile copilăriei vorbesc despre furt. Așa eram educați? De asta am ajuns azi să fim cum suntem, adică să fim conduși de hoți cu tupeu?
   Vezi ”Cățeluș cu părul creț” ori ”Vulpe tu mi-ai furat gâsca” 🙂

   • albescu zice:

    Cred că aici încurci planurile. Termenul de proprietate este caracteristic relaţiilor umane. Şi şi aici datorită perioadei de 50 de ani de comunism s-a cam erodat. Revenind,, între oameni şi animale el nu funcţionează, este impropriu. Leia, căţeluşa mea, în prezenţa mea nu ar lua nimic de pe masă. Într-o zi, Felicia a făcut vreo 30-40 de şniţele de pui. Le-a acoperit cu un şerveţel şi a plecat la coafor. Când a venit nu mai era decât şerveţelul. Desigur, Leia ne-a servit o mutră cam vinovată. Probabil pentru că a exagerat, dar în niciun caz pentru că s-a servit! Îmi pare rău, dar termenul d fură raţa din coteţ sau vulpe tu mi-iai furat gâsca nu au conotaţii penale.

    • vax-albina zice:

     Păi eu nu vorbesc despre animale. (Oricum, nu despre cele cu patru labe). Mă gândesc la astea care fură cu ambele labe și apoi dau vina pe legislație. Că așa au învățat la ”școala vieții”.

     • Ioan Albescu zice:

      O să vezi că nu mai dau vina pe legislaţie. Mai nou, o să fure potrivit legislaţiei care o produc ei în Parlament. Şi tot pe bază de legislaţie se vor asigura că pot să fure liniştiţi, până la adânci bătrâneţe….

     • vax-albina zice:

      Ți-am răspuns printr-o nouă postare.

 9. Drugwash zice:

  Faci discriminări, ha? 😛 Iaca mă bucur că-s < 60, încheieturile scîrţîie mai puţin. 🙂
  Tristă dar nu neaşteptată vestea cu moştenirea inteligenţei. Deja mă prinsesem de unde am primit puiul de demenţă senillă sau ce-o fi, de uit de la mînă pîn’ la gură.
  Melodia evident că n-o ştiu, da’ nici nu-mi pasă, că oricum nu mai am muzicuţă de cînd eram copil; aveam un camerton da’ nici ăla nu mai ştiu pe unde e. Şi oricum, nu cred că le-ar face mare plăcere „copiilor” să le zgîrii auzul. 🙂

  Apropo de sunat: ieri am băgat cam multă ţuică şi-am picat la nani de pe la 15:30 pînă seara tîrziu. Întîmplător am mai avut un apel pierdut cu cîteva minute mai înainte. Mnoh, aşa a fost să fie.

  • vax-albina zice:

   Dacă pot să comentez: eu cred că uitatul e de la țuică, nu că nu ar fi necesară. Ce uităm, nu ne doare.
   Nicio problemă cu telefonul. Somnul adânc e grozav. Voiam să aflu cum se mai simte Băiatul gri.

   • Drugwash zice:

    Nah, din păcate uitarea se manifestă de cînd eram de-o şchioapă şi nu mă credea nimeni. Unii îi spun memorie selectivă, eu îi zic „cap prost”. 🙂 Ţuica o avea şi ea aportul ei, nu zic nu, da’ asta e ultra-recentă, că pînă în noiembrie rareori puneam gura pe aşa ceva.

    Necazul e că le uit pe-alea bune şi le ţin minte pe-alea rele. De-aia mă adîncesc în depresie, că uit c-a fost din cînd în cînd – rareori – şi ceva bun prin viaţa mea. Sau poate doar îmi imaginez c-a fost şi-am uitat…? Îhh, depresie. 🙂

    Telefonul e aici, eu dincolo la nani – poa’ să fie somnu’ iepuresc, că tot nu-l aud cu uşile închise şi pereţii groşi.

    Băiatu’ e mai bine, tăietura pare că se prinde încet-încet, chiar dacă mai trage cu dinţii de fire (să vezi ce-or să mă înjure cînd m-oi duce să i le scoată). Totuşi cu ameliorarea a început să fie şi mai îndrăzneţ şi neastîmpărat, l-am mai lăsat liber prin cameră în cîte-o noapte şi l-am găsit pe masă lîngă hard-ul cu toate datele recente importante (inclusiv pozele şi filmările cu ei de cînd erau mici). Am mai găsit şi-un hăndel pe covoraşul din faţa uşii, deşi litiera era la juma’ de metru distanţă. Ehe!
    Acum mi se foieşte şi se alintă în poală, că zilele astea am cam fost plecat şi l-am neglijat, a stat închis în cuşcă cu orele.
    Mulţumesc pentru grijă, sper că şi ai tăi sînt în bună stare de funcţionare. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s