Nu sunt o babă pesedistă.

Aveam cândva un îngerel. Era jucăuș, vesel, încrezător. Ne jucam și învățam. Fuse și se duse.
M-am maturizat și eu și îngerașul. Eram realiști, nu ceream prea multe. Ne chinuiam reciproc și eu plăteam pentru naivitățile mele. Fuse și se duse.
Îngerelul meu a îmbătrânit. E mai cârcotaș, găsește greșeli acolo unde e doar lipsă de comunicare (așa se spune, nu?), nu răutate. Se face că nu mă mai cunoaște. A început să mă sperie cu dureri de spate și alte alea. Electronicele mi se strică (deh, au o vârstă), meseriași nu mai cunoaștem că cei buni au plecat, vopseaua de pe geamuri s-a dus, cheile mi se blochează, priza e înțepenită. Meschinării de-astea. M-aș putea obișnui.
Dar, nu. El insistă să mă facă de râs.
Încep cu …
Sunt lucrări de canalizare în zonă. Zgomot de camioane care funcționează în gol, de motoare ale mașinuțelor de săpat, de astupat, de tasat sau cum le-or spune. Praf, noroi și noroc că firma prestatoare nu lucrează în weekend, nici când plouă, nici când e prea cald.  TRIADA. Sunt plătiți probabil la ore lucrate, nu la nivel de lucrare și interesul lor e să treacă timpul. Nu ar fi problema mea. Ar putea fi problema Apanova, mai ales că au început să astupe canalele de scurgere și nimeni nu verifică.
Problema mea e alta. Necalificații au smuls un cablu care îmi asigura internet, TV și telefon fix. Pe 1 iunie.  Adică în zi liberă urmată de alte două zile de Weekend când cei de la cabluri Telekom nu lucrează. Pierdut 4 zile de contact cu lumea. Zău că nu mă uit la A3 și similare.
Au rupt și un cablu Enel, care, bravo, și-au reparat defecțiunea în peste 24h de credeam că se scurge congelatorul.
Și au continuat. Pe 16 au defectat alt cablu Telekom. Mi s-a spus de la call center că (posibil) va fi reparat pe 20. Vom vedea. Deci alte 4 zile. (Am întrebat cât mă costă să renunț la serviciile lor. Vreți să știți? 50% din suma rămasă în contract. Pe care nici nu l-am primit! Oare sunt singura abonată din zonă?
Și ce mi-am zis? Formulare corectă – și ce mi-a zis îngerelul? Hai să fac hotspot dintr-un telefon păstrat doar pentru poze, ca să citesc presa. Zău că nu pot să citesc A3.
Am vorbit la mobil ca niciodată. Sesizare pentru nesimțirea Telekom, sesizare la Vodafone că mi-a dispărut creditul, și iar și iar. Cei de la Vodafone au reacționat prompt și măcar m-au lămurit cum funcționează.
În rest, am impresia că e cum spune fata mea. ”Ăia văd că ești bătrână și cred că ești pesedistă”. A mai băgat și un adjectiv referitor la pesedistă. Ghiciți-l singuri.
De aia v-am scris. Ori e haos peste tot și nu mai există minim de reguli, ori sunt prea babă ca să mă adaptez la lipsa de calitate a serviciilor.
PS Știți câte amănunte nu v-am spus? Despre robotul Andreea care te plimbă prin sumedenie de meniuri care nu folosesc. Despre MyVodafone pe care nu l-am folosit și care nu mă lasă să fac cont nou, căci nr de tel e înregistrat deja și nu mai știu numele utilizator, Despre Telekom care, în loc să spună mersi că am telefon neîntrerupt din 1976, nu se implică deloc în reparații, ei externalizând mizeria de serviciu de cablu?
PPS Spuneți-mi că îngerelul vostru e funcțional și vă ajută.Ca să nu pierd și încrederea în serviciile de sus. De foarte sus. 😦

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe... și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Nu sunt o babă pesedistă.

 1. Crede-mă că îngerelul lucrează în afara politicului. Zic asta deoarece primăriţa din Seini e PSD-istă, dar nu s-a supărat niciodată pentru articolele pe care le-am publicat în Graiul Maramureşului, criticând vehement guvernul actual. Îţi doresc să rezolvi problemele atât de grave pentru un om solitar, după cum mi-am dat şi eu seama, de atâtea ori!

 2. Dan zice:

  Măcar ai scris ceva fain.

 3. Bogdan zice:

  Si pentru ca trebuiau sa poarte un nume, un singur nume… li s-a spus ROMANIA!

 4. Aldus zice:

  După ce-ți expiră contractul, poți avea în vedere mutarea la RDS. Sunt mai ieftini (abonamentul la telefon începe de la 2 euro), au net mai rapid (un gigabit) și serviciul cu clienții, cel puțin în zona mea, este acceptabil.

  • vax-albina zice:

   Acum trei luni am acceptat telefonic un nou contract. Iar la telefon nu spun nimic despre penalizări. 😦
   In lipsă de TV am văzut ieri vreo 4 filme Trebuie să văd ce recomandări ai mai făcut.

 5. danaiana zice:

  Nu cred că se poate lăuda cineva cu vreun îngerel 100%functional…
  După ce ne-am fript cu ciorbă, suflăm și în iaurt: le spunem pas la orice încercare de prelungire/modificare telefonică. Nouă ne plac serviciile „libere de contract”.
  Ca să păstrăm contactul cu lumea, noi avem doi furnizori de internet. Dacă pică unul, schimbăm butonul și ne-am reconectat…

 6. danaiana zice:

  Daca s-ar putea sa avem doi furnizori si la gaz sau lumina ar fi excelent!

 7. ioansperling zice:

  Ingerelul tau lucreaza la turatie maxima! Ca daca nu mai poti comunica cu lumea poti sa o faci cu Dumnezeu chiar in intuneric si mai ales la sfârșitul săptămânii!😉

  • vax-albina zice:

   Asta cu sfârșitul săptămânii nu știu cum s-o înțeleg. Adică Doamne-Doamne nu are weekend? Că prea se întâmplă multe și rele prin jur și credeam că se odihnește cam des.

   • ioansperling zice:

    Aha matale crezi ca Dumnezeu are o telecomanda si ne teleghideaza toata saptamana iar duminica se odihnește si noi o luam razna? Ce bine ar fi! Din pacate ne lasa liberi si răspunzători de acțiunile noastre! Cand totusi intervine se numeste minune….

    • vax-albina zice:

     Iar mi s-a luat internetul, tv-ul și telefonul telekom. Fără termen de remediere. Noroc că am setat alternativa.
     Spuneai mai sus ceva cu comunicarea. Vrei răspunsul? Dorel e în toate.
     Promit să-i acționez în instanță. Telekom plus Triada. E bătaie de joc.

 8. A thorn in your side zice:

  Bătaie de cap.
  Mie mi s-a fu… pardon: defectat… modem-ul de internet – singura mea legătură cu lumea – de la Crăciunul trecut. Mergînd de atunci pe împrumut prin bunăvoinţa unui amic, cîndva luna trecută am fost la un punct RDS cu gînd să iau un alt stick modem funcţional şi să trec pe planul de 10GB/lunar de la cel de 5GB. Ei bine, blonda de pe fotoliul ăla confortabil a schimbat cîteva replici cu bruneta de pe alt fotoliu confortabil în colţul opus al încăperii mult prea mari pentru ele două şi a ajuns la concluzia că trebuie să sun la call center, fiindcă ea nu poate face modificarea de acolo de la biroul morţilor mă-sii de RDS. Probabil fiindcă era sîmbătă aproape de ora 13 – ora închiderii – sau poate doar fiindcă era blondă.

  Cîndva prin luna noiembrie, o adunătură de mafioţi americani au venit cu coae mari la providerii de internet români ca să ne taie accesul la site-urile de torente, că ei chipurile au „mari pierderi” de dolari din cauza pirateriei. Drept rezultat, nu mai am nici o şansă să descarc un film tailandez cu „Jeeja” Yanin Vismitananda şi nici muzicalul cu Mario Lanza din 1959 „For the first time”. Cum de blog mi s-a luat de vreo juma de an, să fiu al dracu’ dacă ştiu de ce le mai plătesc cretinilor de la RDS abonamentul respectiv, avînd în vedere că nu mi-e realmente de folos. Să mai spun că, tot de atunci, modem-ul (de împrumut) a început să mi se deconecteze extrem de des, în mod misterios şi ca să elimin posibilitatea unei defecţiuni hardware am cumpărat (din obor) alte două modem-uri, cu aceleaşi rezultate?

  România e întotdeauna la cheremul străinilor, indiferent care ar fi ei, de parcă cineva ne-a vîndut ca sclavi lumii întregi. „Parcă”? Nu, SIGUR!

  • vax-albina zice:

   Hellou. Exagerezi. Străinii sunt buni când ne dau și răi atunci când nu mai vor să fie piratați? Eu văd filme online și nu folosesc torentele.

   • A thorn in your side zice:

    Străinii nu sînt buni niciodată, punct.
    Străinii vor profit maxim cu investiţie minimă, punct.
    Ce vezi tu online nu se potriveşte cu ce vreau eu să văd. Fiindcă pe alea nu ţi le dă nimeni. Decît „piraţii”. Lumea e MULT mai mare decît rahaturile fără valoare de pe ProTV, HBO, etc. Iar eu vreau ALTCEVA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s