Doar numere.

Am pierdut, ca și anul trecut, ziua numărului Pi din luna 3 ziua 14. Asta nu mă impiedică să vă trimit la un link cu imagini grozave pornind de la dumnezeiescul, deci unicul număr. Click aici.
Îl știți ,nu? Pi are valoarea pe care o obținem împărțind lungimea oricărui cerc la diametrul acestuia.
Vă reamintesc. Se fac petiții, se strâng semnături pentru diverse personaje politice sau nu. Pro și contra. Cu succesuri sau fără. Se umblă la subsoluri pe șest (sau șist). Se ceartă hoții între ei. Putem face ceva? Nu încă. Vom exploda doar atunci când masa va deveni critică. Și va deveni. Cifrele contează.
Ca să vă demonstrez asta și ca să ne păstrăm mințile intacte vă propun un alt document. Despre numere. Fiecare e altfel. Așa cum suntem noi. Aproape fiecare are ceva caracteristic, deși putem să-i găsim mult mai multe calități ori defecte care îl deosebesc de celelalte. Trebuie doar să gândim.
Acest post a plecat de la o imagine de pe FB. Cea de mai jos.

numereAm continuat așa cum fac pentru toate informațiile care îmi trezesc interesul. Prin acces la alt site. Cel cu proprietățile tuturor numerelor  între 0 și 9999.
Le găsiți aici. Aveți o cifră preferată și nu știți ce o deosebește de altele, aparent asemenea? Citiți, vă rog.
Bine. Veți găsi definiții complete ale unor proprietăți matematice care s-ar putea să vă atragă atenția. Sper să vă placă.
Iubesc lumea numerelor unde fiecare își știe locul și rostul. Voi?

P. S. Nu vă limitați la fleacurile spuse de mine. Linkurile contează.

Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Doar numere.

 1. Lumea numerelor e una aparte și tre’ să fii atent să nu te pierzi în ea. Mai bine nu mă bag. 😉

  • vax-albina zice:

   Numerologia nu e știință. E doar o păcăleală. Ai putea aduna și numărul de la talie plus cel de la pantofi și vei găsi o interpretare numerologică. Și?
   P.S. Ne putem juca cu numerele. Totul e să știm că e doar o joacă.

 2. B. zice:

  Uite un post care-mi place şi mi se potriveşte, oarecum! Citesc mai rar şi scriu şi mai rar în ultima vreme şi asta poate tocmai din cauza lor, a numerelor şi cifrelor-acelea ale mele, cele printre care şi cu care convieţuiesc. Spre exemplu curtea, altădată plină de copii cu mingi şi alte jucării, acum e înţesată de ţigle, cărămizi, scânduri, pământ, şanţuri, ţevi şi alte alea şi printre ele o roabă, nu eu, ea, o roabă adevărată. Da, aici e şantier, nu e al meu, din fericire sau mai bine zis din nefericire. Hahaha, oare să încerc să dibuiesc prin linkurile date numărul de zile cât va dura şantieru’ ? Of, ştiu că nu e vorba de zile şi nici de săptămâni ci de luni. Of! Noroc cu blogosfera frumoasă pe care-o vizitez din când în când.

 3. Andreotti zice:

  Niciodată nu am fost un om al numerelor, oricât m-am străduit! Exceptând faptul că am fost nevoită să-nvăț matematică în școală, ulterior, în viață, doar de niște banale calcule și de făcutul facturilor m-am mai izbit. Pe undeva, poezia numerelor, eu am pierdut-o pe drum…
  Cu toată bunăvoința mea, am urmat ambele link-uri, dar îți jur că am pierdut șirul (nu, nu șirul lui Fibonacci) ci șirul logicii :)) Sunt cât sunt atentă și-apoi…mă pierd! Dar am găsit câteva numere surprinzătoare parcurgând lista cu proprietățile lor 😛

 4. violeta.argatu zice:

  FFF interesant. Multumiri pt post!

 5. Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu. La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata…
  El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi.
  Te rog, da la o parte orice piedica si vino la Isus! http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s