Dum spiro, spero.

Sfârșit de an. Context social, parțial, de jale. Pentru a ne reaminti cândva:
– finanțarea forțată a școlilor de către părinți. Aici.
– finanțarea bisericilor de către stat. Aici.
Ar trebui să disper și totuși n-o fac. Vă spun secretul. Am vizionat pe blogul Ramonei Nicoară, blog vizând dezvoltarea personală, un filmuleț.
Nu credeam să-mi aud gândurile în vorbele unui copil. Habar nu am cine este. Am pornit să ascult cu îndoială. Mi-era frică de ce va urma. M-a prins. M-a încântat. Ori  sunt eu naivă, ori e el exponentul tinerilor care nu mai acceptă regulile de azi ale școlii și ale bisericii ca fiind veșnice. Și care vor schimba lumea.
Rezervați-vă câteva minute pentru sufletul vostru. Sper să fiți de acord cu mine. Iar dacă nu, aștept argumente.
Încă nu înțeleg dacă e manipulare. A cui ar fi? Ce s-ar vrea? Continui să văd partea bună a lucrurilor.
În orice caz, acesta e mesajul anului 2014 pentru mine.

Să fiți fericiți în noul an. Să nu vă pierdeți speranța. La mulți ani.

P.S. Aho, aho copii și frați…
Stați puțin și nu plecați…
Plugușorul preferat vi l-am pus în 2011. E semnat Radu Gyr. Altul nu știu. Puține s-au schimbat din câte văd. Citiți dacă vreți. Aici.

Update (3 ianuarie 2014)
Am aflat amănunte despre tânărul din videoclip. Pentru cei care nu citesc comentariile le pun aici.
Am aflat și îmi place. E mai cunoscut decât credeam.
Nu se ascunde. Are un fel de televiziune online în fiecare miercuri. Are cont FB și e urmărit de zeci de mii de oameni. 150 milioane vizualizări pe YouTube.
Îl cheamă Elekes Levente (Levi) și este elev în clasa a XII-a în Brașov.
Principiile tânărului vlogger braşovean
– Nu le fă niciodată altora ceea nu ţi-ai face ţie.
– Fiecare om e frumos în felul lui şi trebuie acceptat.
– Nimic nu-mi poate face rău, totul e construit pentru mine şi înspre binele meu.
– Toţi suntem un întreg şi dacă arunc cu pietre în cineva, arunc în mine.
– Trăieşte în prezent, este singurul adevăr viu, trecutul e mort, iar pentru viitor nu are rost să ne îngrijorăm.
– Nu impune reguli nimănui, pentru că acolo se sfârşeşte şi libertatea ta.
– Să nu ai frică de nimeni, viaţa e o joacă.
– Oamenii ar trebui să-şi dea seama că pot ajunge oriunde cu puţină muncă, succesul vine după muncă, transpiraţie şi rezistenţă.

De aici: http://www.bzb.ro/stire/televiziunea-din-sufragerie-a66225

Reclame
Acest articol a fost publicat în Vorbe, vorbe, vorbe... și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

47 de răspunsuri la Dum spiro, spero.

 1. Sultana zice:

  Are dreptate. Pe jumatate. 🙂

  • vax-albina zice:

   Ce să zic…M-ai lămurit buștean.

  • vax-albina zice:

   Recapitulez cele reținute:
   Biserica te vrea păcătos. ca să-i fii slugă.
   Școala te vrea îmbibat de cunoștințe inutile, cu profesori și programe depășiți/depășite.
   Și colo și dincolo doar banul contează.
   Dumnezeu ne-a făcut din dragoste și vrea să fim liberi.
   Viața e o joacă, o călătorie. Corpul e precum ochelarii. Sunt ai mei, dar mă voi putea despărți de ei fără suferință.
   Sufletul rămâne.
   Pace.

 2. Drugwash zice:

  Fiindcă mă grăbesc la reparaţie, am să vocalizez scurt un gînd: orice e regizat la asemenea nivel, are un scop anume. Unii, puţini, îl ştiu clar. Restul, „beneficiarii”, orbecăie printre presupuneri. Probabil fiecare îşi dă răspunsul care îi convine, conform cu propria formare şi gîndire. Eu încă nu mi-am format impresia definitivă (am mai văzut un clip din serie mai demult, pe ăsta o să-l văd – sper eu – după reparaţie, fiindcă player-ul video e tot pe computerul cu probleme).

  Să ne revedem curînd cu bine! 😉

  • vax-albina zice:

   Ce am aflat concret din mesaj. E maghiar. E sau era catolic. Admite crucea (ortodoxă). E tânăr. E liber. Va reuși.

   • Drugwash zice:

    Am văzut clipul. Joacă bine. Dacă şi crede ce spune, e relativ OK. La fel ca Sultana, am cîteva rezerve la anumite puncte – în rest sînt de acord. Să vedem acum pînă cînd îl vor lăsa să le dea peste mînă.

    N-am stat să mă interesez ce maşină avea Paul Walker dar am senzaţia că era tot una bine echipată cu electronice. Too fast, too furious sau… 🙄

    Nu crede tot ce ţi se spune, nu crede nici măcar ceea ce vezi. Demonstrează-ţi că e real, abia apoi să crezi. 😉

    • vax-albina zice:

     Dragă.
     sunt mici întrebări pe care mi le-am pus și eu la vârsta lui și încă nu le-am găsit răspuns.
     Da, joacă bine și pare sincer.
     Ceva trebuie să cred, nu? Dacă greșesc, plătesc.

 3. Vladen zice:

  La multi ani!
  Nu pot vedea filmuletul deci ma ghidez dupa rezumatele de mai sus:
  (1) Eu nu consider ca exista cunostiinte inutile. De asemenea nu cred ca cineva poate stii, mai ales la varsta pustiului, ce ii va fi util in viitor. Eu inca pornesc de la ideea ca nu stiu ce ma asteapta si actionez pe principiul de capatai al mamei mele: „un barbat trebuie sa stie si sa poata orice”.
  (2) Ideea cu biserica care te vrea manipulabil si sluga este la fel de veche ca si biserica. De altfel, eu nu reusesc sa ii vad bisericii si religiei alt rol decat cel de manipulare al maselor (ma refer in general nu doar la Crestinism). Dar eu sunt ateu, crescut de atei, ideile astea le-am mostenit de la parintii mei, poate de aceea mi se par banale.

  • vax-albina zice:

   1. Și mie mi-a plăcut să învăț de dragul de a ști ceva în plus. Tinerii de azi nu mai au răbdare.
   2. Religia a avut un mini set de reguli valabile acum mii de ani. Aveau rol educativ. Biserica a fost prima care nu le-a respectat.
   Mă bucură atunci când tinerii descoperă libertatea și joaca de-a viața. Poți urma normele deja îmbâcsite sau le poți construi pe ale tale. Respectul celuilalt e esențial. De aceea m-a impresionat deschiderea tânărului din filmuleț.
   La mulți ani Kadiei, mamei tale și ție.

 4. Dan zice:

  Am trecut să îţi urez La mulţi ani ! Şi asta fac, îţi spun La mulţi ani !, frumoşi şi buni.
  Deşi postarea mi-a lăsat un gust amar. Argumente ? Câte vrei. Cui prodest ?

  • vax-albina zice:

   La mulți ani și ție.
   Oare ce te-o fi supărat? Sunt unele exagerări și unele repetiții.
   Nu ți-ar plăcea ca puștiul tău să trăiască într-o lume mai aproape de natură și nu de tehnologie și de rezultatele ei? Să fie om și nu robot? Pentru mine e prea târziu, pentru voi nu.

   • Dan zice:

    Ies din tură acum, sunt la predarea serviciului şi nu prea dispun de timp. Chiar dacă aş dispune, am intra iar într-o polemică în care fiecare ne-am susţine punctul de vedere cu argumente, cum altfel ?, logice şi de bun simţ, conform percepţiei fiecăruia. Dar nu ăsta-i modul în care vreau să intrăm în noul an.
    Cert e un singur lucru : dacă eu nu întorc crucea crezului nimănui, mie de ce-şi permit alţii să mi-o întoarcă ? În numele cărei libertăţi ? De ce puştiulică ăla îşi caută propria libertate negând-o pe a mea ?

    • vax-albina zice:

     Poate nu am înțeles bine, dar mi s-a părut că el neagă semnul crucii făcut de catolici. Și regula lor cu spovedania (în cămară) și închinarea la statui. Deci nu se leagă de religia altora, doar de a lui. Are dreptul, zic.

     Odihnă plăcută.

    • albescu zice:

     O, Dan, cât de bine te înțeleg! Și mie inițial mi-a produs un gust amar! Iată un „puștiulică” poate mai inteligent decât mine și cu o mai mare vizibilitate! Imediat m-am gândit să-i taxez erorile, căci a făcut și câteva erori inacceptabile. Adaug în treacăt faptul că afirmă la un moment dat că Biserica l-a omorât pe Galileo Galilei, făcând probabil o confuzie regretabilă cu Giordano Bruno. Dar oare câte confuzii am făcut și eu la vârsta la care și eu credeam că pot muta munții din loc! În plus mi-am adus aminte că și Sheakespeare, marele Will, în piesa sa de teatru Caesar pune să sune clopotele de biserică pe vremea Imperiului Roman! Inacceptabil? Și dacă pe Will l-am iertat, de ce nu a-și trece cu vederea unele lucruri și la Levi? Decât să mă războiesc cu un băiat inteligent și cultivat care chiar vrea să spună ceva, mai bine mi-l fac prieten! Pentru că vorba cuiva de demult, mai prieten mi-e adevărul…

     • Dan zice:

      Ce anume din ceea ce am spus eu ţi-a lăsat impresia că am în intenţie să mă războiesc cu cineva ?

     • albescu zice:

      În primul rând că ai luat comantariu ca atac la propria persoană. Te citez ” dacă eu nu întorc crucea crezului nimănui, mie de ce-şi permit alţii să mi-o întoarcă ?” Nu cred că Levi a vrut să spună asta. Cu atât mai mult cu cât unul dintre frumoasele sale principii după care se ghidează este, citez „Nu impune reguli nimănui, pentru că acolo se sfârşeşte şi libertatea ta.”
      Exista două căi de a conversa/comenta. Una în care să identifici deosebirile de păreri și să contraargumentezi încercând să-ți desfiinzi partenerul sau măcar să-l umilești puțin și alta în care să comentezi nuanțat părerile comune și să lărgești cumva aria de înțelegere a lucrurilor. Nu mi s-a părut că ai ales cea de-a doua cale. Evident, există șansa să mă fi înșelat. Dacă cumva te-am ofensat cu ceva, îmi cer anticipat scuzele de rigoare. Mulțumesc pentru înțelegere!

 5. Cuvânta zice:

  La multi ani, Vax-Albina! Nu am urmarit filmul dar subiectul mi se pare cam serios pt varsta lui. Imi amintesc cum invatam poezii destepte si le recitam, iar parintii erau asa incantati de micul lor papagal.

  • Vladen zice:

   Eu, fiind mereu angajat in postul de Mos Craciun (versiunea de An Nou, roba albastra cu stelute, nu budigai rosii ca gogosaru’) am refuzat mereu sa dau cadouri copiiilor conationali care au recitat ca papagalu’. I-am terorizat pana au inceput sa simta ceva pentru poezia aia (macar ura! :D). Nimeni, absolut nimeni nu violeaza poetii nationali. Mai ales pe Puskin! (poetul de preferinta al mamelor epatante). Chestia surprinzatoare e ca inca imi sunt solicitate serviciile. Deci probabil parintii plozilor (tatii probabil) sunt de acord cu mine. 😀

  • vax-albina zice:

   @Cuvânta,
   La mulți ani și ție. Nu te lua după titlul videoclipului. Mesajul interior e pozitiv. Reconfortant. E drept că eu mă minunez ușor. Nici acum nu am uitat cum ai vrut să fii pițipoancă. 😳

 6. frmshk zice:

  Mie mi se pare că vorbește prea cursiv și prea bine direcționat, ca să poată să fie ceva ce crede și simte, nu ceva ce încearcă să convingă pe alții… în plus, mi se pare mult prea tânăr – și nu e primul clip de-al lui pe care-l văd/ascult – ca să poată să emită astfel de judecăți? ce experiență de viață, ce cunoștințe, ce înțelepciune poate avea la vârsta lui și să fie crezuri personale, nu lucruri pe care alții le-au plantat în el, folosindu-l ca pe o unealtă… e carismatic, vorbește frumos, are privire senină… prinde, desigur, pentru că pare… autentic.

  Oricum, cum se zice mai sus… cred că fiecare ar trebui să fim capabili să ne purtăm propriile bătălii, n-ar trebui să vină altcineva… care acuză că… de ce zic alții că ei dețin adevărul, etc… când, de fapt, face și el același lucru, să fim serioși… și-atunci?

  • vax-albina zice:

   Bine ai venit Loredana, prietena Soniei și a lui Dragoș. Nu știam de unde să te iau. Voi remedia.
   Mie tânărul îmi amintește de cercul meu de prieteni din ultima clasă de liceu când dezbăteam și rezolvam toate problemele lumii. Cu o inconștiență superbă. Nimic n-a mai fost la fel după ce am dat piept cu viața. Doar că nu uit exaltarea noastră de atunci.

   • Atanasiu Luca zice:

    frmshk-Un lucru foarte scurt am sa iti spun. El isi face scenariile inainte ca totul sa iasa bine si sa nu se inteleaga gresit ceea ce spune.Daca l-ai fi urmarit cu atentie pe Facebook ai fii observat ca posteaza cateodata un mesaj in care spune ca episodul nou nu a iesit cum ar fi vrut el sa iasa si o sa lucreze din nou la el. Deci el nu face aceelasi lucru,el incearca sa isi indrepte greselile pe care le-a facut in trecut,pentru ca a intrat in randul oitelor care asculta de mass-media si se lasa influentati de toate prostiile pe care televiziunea/radioul le fac publice.
    De ce nu se da nimic care are legatura cu cultura la televizor?De ce vedem numai stiri despre frauda si incalcari ale legilor si despre Bianca Dragusanu care si-a mai pus 10 cm la sani.
    Toata lumea e data peste cap.El incearca incet,incet sa ne trezeasca putin la realitate si sa ne apropiem inapoi de natura si sa nu mai privim tot timpul numai partea rea a lucrurilor.

 7. albescu zice:

  Reconfortant filmulet. Deci mai exista si oameni tineri in tara asta care anunta o schimbare. Baiatul e la varsta la care realizeaza, intr-un mod destul de radical, ca asa nu se mai poate. Are in cea mai mare masura dreptate. Il admir. Se vede dupa fata lui ca e foarte inteligent, este cultivat si are carisma. Se vede si in ceea ce spune. Si sunt convins ca e sincer! Din pacate am impresia ca crede ca toti sunt ca el, ca toti pot pricepe ce zice. Din nefericire exista o masa semnificativa de oameni cu un factor de inteligenta destul de redus , fara un bagaj de cultura care pot fi controlati doar prin frica, prin invidia lor fata de cei inteligenti si cultivati sau prin lacomie. De fapt ei sunt motorul, ei sunt energia distructiva a „sistemului”, a celor de sus de acum.

  • vax-albina zice:

   Mă bucur că îi acorzi încredere. Revin la comentariu după ce voi încerca sa aflu mai multe despre tânăr.
   Am aflat și îmi place. Nu se ascunde. Are un fel de televiziune online în fiecare miercuri. Are cont FB și e urmărit de zeci de mii de oameni. 150 milioane vizualizări pe Youtube.
   Îl cheamă Elekes Levente (Levi) și e în clasa a XII-a în Brașov.
   Principiile tânărului vlogger braşovean
   – Nu le fă niciodată altora ceea nu ţi-ai face ţie.
   – Fiecare om e frumos în felul lui şi trebuie acceptat.
   – Nimic nu-mi poate face rău, totul e construit pentru mine şi înspre binele meu.
   – Toţi suntem un întreg şi dacă arunc cu pietre în cineva, arunc în mine.
   – Trăieşte în prezent, este singurul adevăr viu, trecutul e mort, iar pentru viitor nu are rost să ne îngrijorăm.
   – Nu impune reguli nimănui, pentru că acolo se sfârşeşte şi libertatea ta.
   – Să nu ai frică de nimeni, viaţa e o joacă.
   – Oamenii ar trebui să-şi dea seama că pot ajunge oriunde cu puţină muncă, succesul vine după muncă, transpiraţie şi rezistenţă.

   De aici: http://www.bzb.ro/stire/televiziunea-din-sufragerie-a66225

   • albescu zice:

    Multumesc, dar inainte de a posta comentariu m-am documentat. Mi-au placut mult fotografiile si caricaturile. Asta demonstreaza ca e sensibil si inteligent. Nu mi-a placut ca si-a afisat foarte multe poze cu el insusi. Va fi foarte greu sa reziste pericolului mediatizarii excesive si sa nu i se altereze personalitatea. E un baiat de toata isprava!

 8. Sunt de parere ca un tanar atat de incantator si cu debit si ritm oral asa de incitant merita un comentariu mai lung din partea mea.

  Eu am rezistat pana la minutul 3, atat pe baze fiziologice, plus si din politete ca e totusi vorba un tanar placut la infatisare, desi mi s-a parut ca o luase cam rapid si nu are nici buze deosebit de atragatoare, (mai mult frizura si entuzismul mi-au placut la el), si astfel nu am prea reusit sa prind un fir asa mai logic in ce voia sa zica, ceva poate anti-pozitia ortodox crestina de a sta in genunchi,(ma rog, treba lui,ca nu l-am pus eu, el a vrut sa vada cum este…zau, sper sincer sa aiba totusi peste 17 ani), sau anti-ortodox iudaica, sau anti-sfanta taina a confesiunii, sau anti-coruptie in religiile organizate in general, sau poate doar anti-vestimentatia pe fond de culoare neagra a unor lucratori profesionisti bisericesti…eu m-am simtit cat de cat flatat la faza asta ca port mai mult bleumarin si gri porumbel asortat cu gri carbune zilele astea. Totusi parca a zis in primele 2 minute ca el se considera fiu al lul D-zeu, si a mai zis ceva impotriva unor idoli de lemn, deci macar monoteist abrahamic parea ca este si nu chiar ateu de tot, probabil ceva gen pro-protestant, sau mai ff vag iudaic reformat/progresist, asa mai gen doritor de legaturi directe cu D-zeu fara intermediere, (desi iudaic nu cred pt ca nu a pomenit despre rabini, chiar daca cei mai moderni progresisti/reformati se imbraca totusi si ei urban casual in zilele nostre, desi cei de care stiu eu mai mult cu tweed mai pepit, nu asa total uni, si uneori unii isi mai permit si cate un sweater de cashmir bordeaux, chiar daca nu au functie de cardinali catolici), plus parea aparent respectuos fata de maiestria lui Iisus, asa ca mai toti monteistii abrahamici, (inclusiv musulmanii, care se imbraca mai degraba in alb), desi nu mi-am dat seama in ce anume opina el ca fusese Iisus maestru, probabil in arte martiale, cine stie, ca nu a pomenit nimic despre functia lui Iisus mai larg ecumenic recunoscuta ca fiind fost tot cam rabinic-educativa, (cu functia de tamaduitor si lucrator sanitar mai in planul 2, dar asta mai mult asa de nevoie si din altruism probabil din cauza sist sanitar mai slab dezvoltat in provincile romane antice Galileea si Iudeea pe unde a fost Iisus, desigur mai prost administrate atunci la vremea lui Iisus, cu lipsa acuta de lucratori sanitari, ca doar probabil pe atunci maj medicilor acreditati fugeau din acele provincii unde vedeau cu ochii, pe la Roma, ba chiar si in Gibraltar daca se putea si li se recunosteau diplomele, si abia prin Evul Mediu cand au apucat sa revina pe acolo niste medici mai vestiti educati in Andaluzia si prin Maroc dar izgoniti din nou de acolo, probabil de neajunsurile climei si a crizei economice din Spania, si s-au mai importat si medici din UE si chiar si din Asia si pe motiv de cerere mai mare de lucratori sanitari din cauza Cruciadelor, a mai inceput sa se imbunatateasca sist sanitar si in Galileea, astazi fiind larg recunoscut ca un sistem sanitar hibrid public-privat de calitate totusi medie-OK, desi zona inca nu are o universitate de medicina, insa in Karmiel se va deschide un departament de biotehnologie in curand la univ tehnica locala, iar ca istoric, in Tiberiada se afla mormantul vestitutului medic medieval Maimonides,iar in Iudeea, desigur avand Ierusalimul pe aproape, exista acolo centrul universitar medical Hadassah, care a contribuit la dezvoltarea serviciilor de sanatate in Israelul modern, unde exista si clinici de medicina alternativa in afara de cele alopatice, si exista si cartere si suburbii ale Ierusalimului unde sist medical chiar e super-OK, chiar si in cartierul de suburbie ultra-ortodox iudaica Bet Shemesh)

  Ma rog, recunosc ca nedumerirea mea fata de ce voia sa zica acel tanar a fost si pt ca eu ma zapacesc asa destul de usor oricum daca mi se adreseaza atat de insistent un tanar placut la infatisare, si putin imi pasa ce-mi zice, mai mult asa ascult ca la o melodie si dau asa aprobator din cap ca sa-mi mai zica si ca sa-l mai retin o clipa in preajma mea decat sa-l trimit asa singur in societate printre cine stie ce oameni rai si posibil chiar neintelegatori fata de el si de aspiratiile lui oneste, care ar putea include la un moment dat, cine stie, sa incerce sa ma bage in seama pt a ma convinge si pe mine mai tare prin talentele lui orale despre diverse lucruri, inclusiv chiar si despre istoria si utilitatea vanzarii prozelitismului on-line, daca doreste sufletul lui, dar TOTUSI cand a adus in sprijinul discursului lui chestia aia cu „savantii psihiatri”, pe la minutul 3, si asa chiar aparent sincer serios convins in clipa aia, efectiv nu am mai rezistat si nu numai ca am avut un climax total exploziv, asociat cu un ras in volum mare total homeric, din care nici acum nu mi-am revenit nici acum vreo 15 minute mai tarziu !! Desigur ca nu am mai apucat sa vad si sa aud restul, nici nu as mai fi putut probabil, aflandu-ma in perioada refractara,si amtrecut totsi de 30 de ani…nu mai merge sa o reiau chiar asa imediat dupa.

  Sincer, desigur ca sunt si eu de opinia ca psihiatria este o specialitate medicala mai recenta deosebit de utila, chiar si pe model de shamanism bazat pe credinta spirituala daca e nevoie la o adica, chiar si cu straduinte extraordinare din ultimii ani de a valida niste criterii de diagnostic si de a propune tratamente cat de cat adecvate pe baza unor metode stiintifice mai respectabile, dar, zau, totusi sa respectam proportiile istoriei acestei specialitati…

  Ah,abia acum vad ca a comentat Vladen mai sus, dar nu a reusit sa vada videoclipul ! Trebuie sa ii povestesc, mai ales ca si mama lui e de meserie medic psihiatru ! Ha ! Ha ! Zau, mi-e si teama sa nu se simta jignit de mama acuma daca aude ca pustiul asta a facut-o pe mama lui savanta ! Desi e bine ca macar a zis asta in mod respectuos si serios convins ! Ha ! Ha !

  • vax-albina zice:

   Tinere zăpăcit,
   Tu nu vezi pădurea din cauza copacilor. Iartă-l când greșește și învață-l ce știi ca foarte tânărul să nu mai piardă timpul scormonind. Habar nu am ce e la minutul 3. Există o explicație. Poate se referă la savanții din familia proprie. Încearcă să vezi ansamblul în contextul tineretului de aici, în majoritate tâmpit de televiziuni și jocuri violente.

   • Nu am vrut sa comentez pana cand nu am stat sa ascult mai mult de 67 % din discurs, lucru pe care am reusit sa il fac numai imbarbatat de titlul articolului tau, Cat respir eu sper, despre care am aflat ca este motto-ul prof Paganel din romanul Copii capt Grant de dl Jules Verne, plus a clanului scotian de sus Mac Lennan, aliat cu Clanul Mackenzie (care are motto-ul Luceo non uro, Stralucesc nu ard) si rival cu clanul normand Fraser of Lovat (cu motto-ul Je suis Prest). Am ascultat, zau, dar, desi nu mi-am pierdut speranta re succesul acestui tanar in industria entertainmentului, totusi mi-am campierdut speranta re viitorul succes academic al acestui tanar, desi desigur nu scolastica conteza asa de mult in zilele nostre, ci cine urla mai tare decat dinozaurii,utlizand nu cuvinte sau propozitii care inseamna ceva cat de cat logic,ci doar contin diverse slogane. In cazul acestui discurs sloganele sunt multiple, si in ciuda faptului ca acest tanar viitor artist-politician acuza pe altii de a avea clisee fundamentaliste in cap, se pare ca el aspira sa le inlocuiasca cliseele lor cu unele si mai si,gen anti-vaccine, pro-shamanisme,(caz in care exista o contradictie cu sintagma de savanti psihiatri,insa capturand simpatia scientologilor), sau gen faptul ca Iisus a fost maestru magician asa ca Merlin (capturand si audienta pro-wicca cu aceasta ocazie,pt Iisus), insa,incercand sa fiu cat se poate de optimist si sa nu-mi pierd speranta,plus fiind indulgent desi m-a apucat durerea de cap ca a trebuit sa ilascult mai atent, amreusit sa gasesc un firisor de speranta ca este posibil ca acest tanar sa nu fi fost chiar 100 % serios, ci doar simplu satiric in maniera dadaista fata de absurditatea curentului artistic postmodern din ziua de azi….pur si simplu reflectand si repetand ca un papagal in fata oamenilor colaje absurde ale unor clisee de tip New Age deosebit de abundente astazi. Zau, pt cine vrea hip hop crestin evanghelist mai de calitate, recomand pe Bethke, cu camtecul larg popular Hate religion,love Jesus, http://www.youtube.com/watch?v=1IAhDGYlpqY, (desi mie imi place mai mult hip hopul iudaic ca mi se pare mai clasic romantic nu asa doar de la 68, ca la crestini)

    • In concluzie, si mai concret, ca am promis si lui Vladen (care nu a vazut videoclipul, si ca sa-l scutesc de efort) ca am sa fac si un rezumat al continutului discursului acestui tanar nu numai al efectului de entertainment al videoclipului asupra mea, continutul este un simplu colaj (cam lung totusi) de slogane New Age care este intern inconsistent si incoerent, si daca tanarul ar opina realmente serios ce zice mai sus (adica asa si fata de sine insusi si familia lui), nu doar ca un simplu fan, si entertainer si artist creativ asociat re publicistica/PR cu oameni serios organizati gen BUG Mafia, cred sincer ca mama lui Vladen ar fi avut poate impulsul altruist sa-i recomande la proxima ocazie un tratament galenic ecologic naturist cu metalul natural litiu, asociat cu o sedinta de shamanism educativ referitor la igiena somnului, petrecerea timpului liber intr-un mediu cu mai putini stimuli si de sustinere morala referitoare la prognoza, care nu e de loc asa de neagra precum dracul, mai ales din cauza avansurilor in tratamentul holistic introdus in vechime de arabi via Hipocrate si in UE, si preluat azi si de majoritatea psihiatrilor, fie ca sunt de tip mai savant sau nu.

     Iar faptul ca are atata succes pe Internet e explicabil si prin modul in care oamenii sunt in general atrasi de circ sau ca la urs de orice clovn sau nebun al regelui, sau chiar si daca vad o catastrofa accidentala, sau price atipie, numai ca sincer pledez si eu pt toleranta fata de tineretul minoritar care doreste sa se exprime in moduri artistice, si pledez si catre BUG Mafia sa il mai exploateze asa un timp, tinandu-l pe langa ei, cu folos reciproc, chiar si daca minimal, ca de angajat altcineva chiar ca nu va avea de gand sa il angajeze ca e destul de clara dezorganizarea lui, iar faptul ca are rufele curate si calcate si are si unde sa stea si ce sa manance si are si acces la echipament de video-audio si Internet e in principal datorat grijii ocrotitoare a parintilor lui, ca singur nu s-ar descurca de nici un fel pe strada, ba chiar ar cadea prada destul de rapid unor mafioti autentic stradali cu intentii si maniere mult mai rele decat ar avea unii calugari crestin ortodocsi in sutane negre cu care ar incerca el sa dezbata in strada despre crez si spiritualitate.

     Imi cer, de altfel, sincer iertare ca mi-am permis sa iau in ras mai sus un tanar realmente vulnerabil. Repet, prognoza de termen lung nu e chiar catastrofala, exista speranta destul de buna ca va fi OK, cu sau fara asociere cu diversi savanti psihatri sau psihiatri simpli de tip non-savant.

     • vax-albina zice:

      Mi-ai cam turtit entuziasmul. S-ar putea ca tu sa ai dreptate si tanarul sa fie doar un papagal media. Daca e asa, e vulnerabil cum ai spus-o. Exista varsta intrebarilor. Totul e ce faci mai apoi. Eu i-am acordat prezumtia de nevinovatie si voi vedea cum evolueaza.

     • Andrei Szep zice:

      Imi pare rau sa te dezamagesc, dar Levi locuieste singur de pe la 15 ani, traieste singur, si-a cumparat echipamentul din banii lui, n-a avut sprijin financiar de la parinti. 🙂

    • vax-albina zice:

     Imi place cum ai cautat familiile care au ca motto cuvintele din titlu. Cica si statul Carolina de Sud il are, dar asa sunt americanii. Se dau a avea istorie in spate. Eu am gasit (acum) o lista intreaga de beneficiari ai motto-ului pe enciclopedia de la NationMaster. Preferam sa gasesc radacinile latine, dar la ce mi-ar fi folosit pana la urma…
     Stiu ca la moda sunt conferintele TED, dar mie imi place sa-l ascult si pe Nassim Haramein, de exemplu. Suna interesant, a SF. Deci sunt o buna ascultatoare, usor de manipulat uneori. Optimismul meu rezista precum fixativul cucoanelor.

    • vax-albina zice:

     @Rudolph Aspirant
     Cu întârziere. E fabulos videoclipul pe care l-ai semnalat.
     Vizitatori de după: poate ar trebui să-l vedeți.

  • Andrei Szep zice:

   „Savantii, psihiatrii spun ca…” Nu savantii psihiatri.

   • Wow ! Ce atent ai reusit sa fii ! Eu nici nu remarcasem o posibila pauza de respiratie atunci mai ales fiind in toiul pasiunii, in acele fractiuni de secunda de dinaintea climaxului cand el devine deja inevitabil. Ma gandesc ca poate tu ai experienta mai mare decat mine cu chestii din alea tantrice gen asa zisa tehnica a continentei in legatura cu
    care nici acum eu nu am reusit sa aflu la ce foloseste si cum si de ce !

   • vax-albina zice:

    @Andrei Szep,
    Az a szep? 😉
    Nu te stresa la cele spuse de Rudolph. Merită să-i acorzi atenție. Și el e altfel. E direct, dar e cultivat și am aflat multe lucruri citindu-l. Ascunde multă informație în scrisul lui care (i-am spus-o) seamănă cu cel din Ulise al lui James Joyce. Dacă îi vei citi blogul vei afla că îl preocupă dacii, iar eu abia aștept să continue postările.
    PS. Mulțumesc pentru vizită. Transmite-i lui Levi urările mele de succes. Să încerce să depășească șabloanele și să citească cât mai mult. Acum e ușor. I-aș mai transmite să afle cum e cu șase șase șase de la programatori și nu de la isterici. Of, Aș explica acum, dar nu e cazul. Mulțumiri pentru atenție.

 9. Samantha zice:

  I really like and appreciate your post.Thanks Again. Really Cool.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s