Arta pârţului.

salvador-dali-jurnalul-unui-geniuAtenţionare. Această postare va conţine mesaje explicite care pot leza pudoarea excesivă.

Să pornesc cu motivaţia. Sunt îngrozită. De valul de mizerie care apare ori de câte ori sunt probleme serioase de dezbătut. Roşia Montană şi câinii maidanezi divizează săraca societate românească spre satisfacţia manipulatorilor. În plus: protestează politiştii, protestează mamele, protestează tinerii „hipsteri” şi idem ong-urile cu diversele lor preocupări. Apar isterii şi acuzaţii diverse. Apar maghiarii, evreii, Brigitte Bardot şi, bineînţeles, oamenii politici. Televiziunile deformează pe larg problema câinilor şi sunt blânde cu RMGC, uitând de protestele de amploare. Ziarele tac sau trunchiază. Interese şi interese.
Încerc cumva să-mi clătesc gândurile şi să scap de ideea că iar mă iau unii de fraieră. Şi nu numai pe mine. Încerc să mă protejez.
Mi-e greu să detaliez. Haosul se întinde.
Si-atunci mă întorc la cărţi. Ele nu trădează.
Dar ca să-mi scot murdăriile de tot felul care îmi invadează mintea a trebuit să găsesc ceva şocant. Pe principiul „cui pe cui se scoate„.  Am găsit şi vă scanez. Daţi click pe pozişoare.
Pâna la urmă cele naturale nu sunt ruşinoase.
Sper că titlul v-a spus mai multe decât am eu curajul să spun. Restul este doar o deviere de la ceea ce vă gândiţi.
Câteva explicaţii. Paginile sunt o anexă din Jurnalul unui geniu scris de Salvador Dali, anexă care se cheamă chiar aşa: „Arta pârţului”.  M-am gandit ca s-ar putea să nu o ştiţi şi că o să vi se pară ieşită din tiparele comune. V-am scanat doar începutul şi sfârsitul. Am trecut peste paginile de teorie spumoasă. For fun, pardon – pentru amuzament. Şi ca dovadă că există şi alte preocupări pe lumea asta aiurită. Preocupări de „geniu”. Sper să nu vă supăraţi pe mine. Le ştiaţi?

pag 215pag 216pag 217pag 228pag 229

pag 246pag 247pag 248pag 250pag 249pag 250pag 251

Aş vrea să fac aluzii la problemele actuale. Punem pariu că se vor finaliza cu un mare fâsâit?
Mă opresc aici.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Aiureli, Literatură, Politică de baltă, Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Arta pârţului.

 1. abisurile zice:

  „Viata lunga, sanatoasa
  Partul daca-l lasi sa iasa”

  Deci, … sa partuim cat se mai poate.

 2. Dan zice:

  Nu toate se termină aşa ? 🙄

 3. Drugwash zice:

  Eu nu ştiu, zău acum, cine-i de vină,
  Că orice pîrţ devine o… băşină.
  😦

 4. Mirela zice:

  🙂 Nu stiam de latura asta a lui Dali, in schimb cred ca tu pe asta o aflasei : http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/t/g-toparceanu-6zucndo/balada-basinii-6zucndo.html#.Uioa_dK8BmM

  Pe de alta parte, la ce altceva sa te mai astepti intr-o tara condusa de un…. basescu (zis si basau, sau basea), de aproximativ…. 9 ani deja ?! Enorm… iar efectele sunt firesti si nici nu vor mai disparea vreodata, sunt in tot si-n toate deja… ca o boala incurabila. Pup you. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s