Muzica de duminică. Copiilor.

Azi sunt într-o stare proastă. Proastă, proastă. Mi-ar plăcea să fiu copil şi să nu am nici o grijă. Şi să ascult muzică bună. O ascult chiar şi aşa. Şi vreau să v-o semnalez înainte ca producătorul să intervină şi să steargă minunatul fragment din Gershwin.
Cum ştiu că sunteţi la curent cu noutăţile vă semnalez ceva muzică mai veche.
Ideea  D_I_S_N_E_Y de a face „Fantasia 2000” e formidabilă. Copiii cu părinţi sau bunici deştepţi pot invăţa să iubească de mici muzica de calitate, clasică, uitându-se la desene animate. Sper ca faptul că scriu în româneşte să ajute ca videoclipurile să nu fie şterse. Am un fix. Nu că aş avea ceva împotriva drepturilor de autor. Dar ca să cumperi 2 CD-uri e bine să ştii la ce să te aştepţi. Eu am cele două disculeţe de peste zece ani şi vă spun că merită să le luaţi. Costă doar 3,5-5 dolari. Îl veţi vedea pe Mikey Mouse în „Ucenicul vrăjitor”, veţi vedea fluturaşi buni şi răi plutind pe muzica lui Beethoven, veţi vedea balenuţe graţioase sau păsări flamingo. Veţi urmări cu uimire o pasăre de foc mai aparte sau povestea soldăţelului de plumb. Totul pe fundal de muzică simfonică. Căutaţi pe Youtube pentru a audia diferite fragmente.  Nu vreau să dau prea multe cuvinte cheie. Vreau doar să vă atrag atenţia. Copiii şi nepoţii vostri vor şti să aprecieze şi vă vor mulţumi cândva. Bucuraţi-vă împreună. Duminică placută.

Muzică şi desene pentru copilul care aţi fost şi pentru copiii care vă seamănă. Doar două exemple, cu accent pe primul videoclip.


Acest articol a fost publicat în Muzică, Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Muzica de duminică. Copiilor.

  1. Serenity zice:

    Foarte simpatice amandoua, mai ales primul. Nu mi le amintesc pe niciunul din ele, din Fantasia parca-parca stiu niste fragmente… dar vag. Eu iti multumesc pentru idee si tare as vrea sa pot sa te fac sa iesi din starea aia rea….. sau poate pana la ora asta ai depasit-o deja.
    Iti doresc o saptamana buna de maine incolo si raman atenta la toate postarile tale, ca de obicei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s