Un strop de muzică. Vladimir Vîsoţki

Azi e duminică, dar asta o ştiaţi deja. Mulţi dintre voi au plecat în excursie. Unii sunteţi la biserică şi alţii la piaţă. Sunt pline oraşele şi de târguri atractive de toamnă.  Unii, poate, munciţi.  Unii, poate, vă distraţi. Sau, poate, doar vă plimbaţi prin parc. Nu? Eu m-am plimbat pe net şi mi-am amintit de Vîsoţki, cântăreţul rebel pe care s-ar putea ca tinerii să nu îl ştie. Un mare poet, un autor şi interpret de balade, un actor pasionat. O viaţă tumultoasă în vechea U.R.S.S. şi o moarte controversată. L-am descoperit înainte de 89 şi am strâns o carte cu versurile lui, un CD adus din Chişinău şi o carte de memorii scrisă  de una dintre soţiile lui – Marina Vlady pe care, la fel, s-ar putea să n-o ştiţi. Strângătoare cum sunt. Nu exista încă YouTube sau Wikipedia. Acum există. Profitaţi.
Am ascultat toată dimineaţa cântecele lui. M-am simţit minunat, ceea ce vă doresc şi vouă. 😉
Aşa că v-am ales melodii care să mă reprezinte şi pe mine. Cu transcrierea textului în engleză căci la Vîsoţki  cuvintele sunt foarte importante.

Întrebări pentru voi: vă atrag munţii pe care încă nu aţi urcat? Puteţi deosebi de la distanţă un brad adevărat de unul fals? Dacă nu ştiţi raspunsul , dar vă place provocarea ascultaţi-l pe inegalabilul Vîsoţki.  S-ar putea să intraţi în lumea lui.

Am descoperit şi un cântec în franceză, superb prin melodie şi cuvinte, înduioşător prin accent.  O răbufnire a sufletului de poet.


Pentru cei interesaţi vă indic un link cu transcrierea versurilor atât în franceză cât şi în engleză http://lyricstranslate.com/en/rien-ne-va-plus-rien-ne-va-nothings-right-not-anymore.html

P.S. „Rien ne va, plus rien ne va
Pour vivre comme un homme, comme un homme, comme un homme droit”Aşa o fi?

Acest articol a fost publicat în Muzică, Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Un strop de muzică. Vladimir Vîsoţki

  1. albescu zice:

    Apreciez faptul ca un articol a fost sters! Am fost tentat cu atat mai mult cu cat am fost somat sa intervin si mi s-a parut ca nu e corect sa raspund in public! Mi-a fost jenant! Imi cer scuze! O sa raspund, daca mai e necesar pe email. Vax-albina stie email-ul sau mi-l trimite!!!

  2. Şi mie îmi plăcea, dar nu îmi aminteam numele – mulţumesc!

  3. Clara zice:

    Imi place Vladimir Visotki.Vocea, personalitatea lui rebela, frumoasa poveste de dragoste cu Marina Vlady. Pacat ca foarte putini il descopera, chiar daca nu au auzit de el. il recomand doar persoanelor sensibile

  4. Jony sarajevo zice:

    Te iubesc pt asta…ești un înger…am fost în legiune înainte de 80…toți camarazi mei ascultau melodiile lui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s