Flăcările pâlpâie. Păsările fâlfâie.

Cuvintele din titlu sunt cuvintele unui cântecel dintr-un scheci cu Anda Calugăreanu şi cu Octavian Cotescu, văzut recent pe TVR. Subscriu.
Parcurg titlurile ziarelor de scandal azi, duminică 20 mai, şi nu mă bag în politică şi nici în (sic) „vedetele” autohtone.
Cică Nostradamus a zis că azi va fi cutremur. A fost in Italia (poza îl aminteşte). Eu mă cutremur la cele citite şi sper să nu vină unul real.
Lecturez, deşi, în general mă uit doar la titluri,  şi mă minunez. Personaje apărute de nu se ştie unde, cu aere de vedete. Chestii personale puse in articole. Chestii stupide. Chestii bizare. Şoc şi greaţă.
O simplă selecţie fără pretenţii:
Hair stylist-ul Monicăi Gabor s-a cuplat cu make-up artistul vedetelor. Aşa. Şi? Dar portarul blocului Monicăi e bine? Şi-a băut ceaiul de dimineaţă? Aveam o grijă.
Albă ca Zăpada şi cei 7 Pitici au intrat în grevă. Asta ne mai lipsea. Noroc că am aflat că erau personajele de la Disneyland şi nu cele din poveste.
VITAMINA CSEKE” Fostul ministru al Sănătăţii, candidat la Primăria Oradea, a împărţit cutii cu vitamina C, cu poza şi numele său” Ups. Ziceam că nu mă bag.
Alt doctor, de prin America, caută „femeie draguţă, slabă, până în 30 de ani. Oferă 10.000 de dolari găsitorului”. Sună rău. Nevasta aia va fi doar o slugă cu bani. Dar cred că e coadă la cabinet.
Mai aflu că o tânără modernă va trebui să ştie cele „5 obiceiuri de beauty care daunează tenului” şi care apar într-un articol de azi într-o revistă de fiţe. Obiceiuri de beauty? Îmi vine să folosesc cele trei litere, acronim pentru mirarea tinerilor pe mess. Săracu’ Pruteanu. A vorbit degeaba.
Am aflat tot din ziare, fără numar, ziare care preiau unul de la altul, marea ştire: Ultimul român virgin – Gigel Frone. Poate ar fi bine pentru Gigel să se informeze măcar, căci are peste vârsta admisă: INTRĂ DOAR DACĂ AI PESTE 18 ANI! | Miley Cyrus, fără CHILOŢI. Cadrul care îţi arată TOT, TOT, TOT
Şi mai citesc şi alte chestii, „absolut necesare” pentru educaţia tinerilor de azi: „Noul trend: cristale pentru decoraţiuni pubiene”. Asta le lipsea fetelor: să-şi ridice fustiţele pentru a arăta bijuteriile de dedesubt. La propriu şi la figurat.
Închei, că nu mai rezist mult: un sfat pe care nu credeam să-l vad în presă, oricât de jos a coborât în standarde: „Ce faci când ţi-a scăpat un pârţ în pat?” Fără comentarii.

Acest articol a fost publicat în Aiureli, Vorbe, vorbe, vorbe.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Flăcările pâlpâie. Păsările fâlfâie.

  1. simplyeating zice:

    Tara arde si baba se piaptana e originalul. Realitatea e ca baba arde si tara se piaptana.

  2. Titlul al putea fi modificat chiar in „Flăcările pâlpâie. Nouă ni se fâlfâie”. Limbajul usor suburban, dar exprima minunat situatia. Si rimeaza, ca in varianta initiala de altfel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s