Câine mort…

Imaginea (adevărată sau prelucrată) a unei morţi anunţate îmi aduce aminte de o poveste musulmană.
Profetul Isa (Iisus al creştinilor) se plimba împreună cu învăţăceii prin cetate. Spre uimirea celor din jur Isa găsea o vorbă bună pentru fiecare lucru văzut. La un moment dat, pe drum, găsesc un leş de câine pe care îl scuipau cu toţii. „Ce poţi spune acum învăţătorule?” au intrebat curioşi ucenicii. Şi Isa (Iisus) privind la câine a spus: „Sunt albi ca niste perle dinţii lui”.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Aiureli, Vorbe, vorbe, vorbe... și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Câine mort…

  1. albescu zice:

    Cu modesta mea experienţă în prelucrarea imaginii nu-mi pot reprima îndoiala în ceea ce priveşte autenticitatea imaginii din dreapta. E izbitor cât seamană cu imaginea din stânga. Nimeni nu poate să mă convingă că un om când moare de moarte violentă îşi păstrează acest zâmbet fotogenic. Dacă cercetezi mai atent poza din stanga este prelucrarea pozei din drepta. Până şi firele albe din barbă par nealterate de tragedie. Şi poporul american a înghiţit chestia asta aşa cum a înghiţit chestia cu armele chimice din Iran iar istoria merge mai departe. Oare cât de departe?!!!

  2. Serenity zice:

    A inghitit asa cum inghite acum balivernele despre Siria… de fapt le inghitim noi toti, sau nu…. dar ne prefacem ca nimic grav nu se intampla.

    Azi e 11 septembrie si constat ca din an in an mi-e mai indiferent evenimentul, ba chiar mi se intareste convingerea ca si-au facut-o singuri, mai exact au sacrificat niste cladiri si niste oameni, fara scrupule si cu maxim sange rece, pentru a-si justifica razboaiele pe care si le programasera dinainte. Marea natiune care promoveaza democratia si adevarul, de ea zic…. bleah.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s